Tuomenkukka, kuolemankukka

Tuomenkukka, kuolemankukka

Riitta Mäntylä

Romaanit & novellit

Kovakantinen

396 sivua

ISBN-13: 9789528044253

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 25.05.2021

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
27,90 €

sis. alv. / Toimituskulut

Heti saatavilla

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
On punainen tupa ja perunamaa 1950-
luvun Suomessa. Meeri syntyy pien-
viljelijäperheeseen toiseksi vanhimmaksi lapseksi. On tuomenkukat ja rauhallinen maalaiselämä pienen järven rannalla. Pikkuhiljaa Meerin elämä muuttuu kaaokseksi. Perheen elämä on seksuaalisesti vääristynyttä, isän koskettelut hämmentävät Meeriä ja Raamatun sanaa käytetään lyömäaseena juopotteluviikonloppujen jälkeen.

Lapsena Meeri sairastuu outoon, vakavaan sairauteen. Pitkät sairaalajaksot vieraannuttavat Meerin perheestään. Päiväkirjan kirjoittaminen on Meerille tärkeä selviytymiskeino. Mutta kuka on Tuomenkukka? Kuka on Jadina?

On vuosi 1971. Meeri huomaa yllättäen olevansa raskaana. Onko edellisenä vuonna voimaantullut uusi aborttilaki Meerin onni vai kirous? Meerillä on viikko aikaa päättää, haluaako hän abortin vai jatkaako raskautta.
Riitta Mäntylä

Riitta Mäntylä

Riitta Mäntylä on kuopiolainen kirjallisuus- ja sanataideohjaaja, työnohjaaja ja ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti. Myös sielunhoitajan työt niin vapaehtoisena kuin palkallisena ovat tulleet Riitalle tutuiksi. Riitta on elämänsä aikana ohjannut vapaaehtoisena ryhmiä itsemurhantehneiden läheisille (Surunauha ry) ja abortin läpikäyneille naisille (Itu-projekti).
Sanataideryhmiä Riitta on ohjannut lapsista ikäihmisiin parikymmentä vuotta. Kirjallisuusterapeuttiset ja elämäntarinan kirjoittamisen ryhmät niin lähijaksoilla kuin netissä ovat Riitalle tuttua työtä. Riitan tekstejä on aiemmin julkaistu mm. lehdissä ja antologioissa.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite