Tuulia -Naapurina Karhu

Tuulia -Naapurina Karhu

Charlene Malpartida

Osa 0-1 tästä sarjasta

Pehmeäkantinen

214 sivua

ISBN-13: 9789523305403

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 22.02.2021

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Kyllä

Arvostelu::
0%
14,90 €

sis. alv. / Toimituskulut

Heti saatavilla

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Pieni tomera tyttö Tuulia Lempinen asuu tunnetussa huvilassa marjaisella rinteellä. Kesän aikana Tuulia hyväksyy ystävikseen vaarallisia naapureita muun muassa takametsän Karhun sekä Emman perheen. Hiljainen ja syrjään vetäytynyt Emma tekee lapselle haastavan päätöksen Tuulian avulla, sillä, vaikka muut toimisivatkin väärin, itse voi päättää toimia oikein.

Aina hellä äiti, Helle Lempinen, joutuu välillä taannuttamaan Tuulian päähänpistoja, kuten viedä suuri suomenhevonen koulunliikuntasaliin sirkuskurssille. Naapurin poika Kalle on tuttu ja turvallinen tuki Tuulialle ja aina valmiina auttamaan vaikkapa karhun katon korjaamisessa.

Kertomus on ensimmäinen osa kolmiosaisesta sarjasta, jossa kerrotaan Tuulian toimista eläinten parissa sekä kohtaamisista eritaustaisten ihmisten kanssa. Tuulia joutuu ratkaisemaan vaarallisissakin tilanteissa, miten toimia. Kertomuksessa käsitellään päätöksen seuraamuksia sekä vanhempien toiminnan vaikutusta lapseen. Kirjassa ilmenee mahdollisuus ihmisen ja eläimen väliseen rauhalliseen naapuruussuhteeseen sekä ymmärrykseen ja kunnioitukseen.

 Kirjassa mukana nuotit Tuulian laulamaan sovitettuun runoon:
Sadepisarat metsässä
Charlene Malpartida

Charlene Malpartida

Kirjailija ja kuvataiteilija Charlene Malpartida on kirjoittanut runokokoelmaa sekä pitänyt taidenäyttelyissä esillä maalaustöitään. Hän tuo kirjoituksissaan esiin opetuksia käyttäen hauskalla tavalla hyväkseen rinnastuksia eläinmaailmasta. Hän maalaa iloisia eläinaiheisia maalauksia kirkkain värein ja eloisella kädenjäljellä.

´Uskon ihmisen kykyyn olla eläinten kanssa hyviä naapureita. Luontoa tulee tarkkailla sen ymmärtämiseksi. ´

Kirja Tuulia, Naapurina Karhu on kirjailijan ensiteos. Se on osa kirjasarjaa Tuulia Lempisestä. Kirjan päähenkilön kohtaamiset eläinten parissa ovat osaltaan kirjailijan omia kokemuksia luonnossa niin lapsena kuin aikuisenakin. Lapsuutensa kirjailija on viettänyt pienessä kyläyhteisössä maaseudulla. Tärkeää kirjailijan mielestä on tuoda teoksessa esiin ihmisten vastuullisuus toimistaan, sillä omalla toiminnalla on aina vaikutusta toisiin. Lapsikin on kyvykäs jo nuorena tekemään valintoja, jotka voivat ohjata hyvään.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.