Vetelä yritys

Vetelä yritys

Seppo Hämäläinen

Kovakantinen

288 sivua

ISBN-13: 9789528057505

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 28.07.2021

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
24,90 €

sis. alv. / Toimituskulut

Heti saatavilla

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Ruotsalainen pääomasijoitusyhtiö Kreosit Oy ostaa kokkolalaisten veljesten perustaman Stormarket-ketjun. Veljekset ovat ikääntyneet ja päättävät rahastaa elämäntyönsä. Kreosit Oy uskoo sillä olevan mahdollisuuksia nopeaan arvonkasvatukseen tehostamalla ketjun toimintaa, irrottamalla laiskaa pääomaa ja hankkimalla ketjuun lisää pienempiä alan yrityksiä.

Johtoa vaihdetaan ja uusi toimitusjohtaja Veronica Hällfors-Holmqvist laittaa kaikki johtoryhmän paikat sisäisesti avoimeen hakuun. Mikko Kannisto, joka on ollut jo 20 vuotta yrityksen palveluksessa ihmettelee onko hänen haettava omaa paikkaansa.

Yrityskauppa rahoitetaan isolla velkavivulla. Odotukset nopeasta käänteestä kannattavuuden parantamiseksi kasaavat paineet uudelle johdolle ja finanssikriisi lisää vaikeuskerrointa.
Konsultit kutsutaan hätiin, kun kaikki ei suju odotusten mukaisesti. Johto tietää, etteivät kaikki pysy mukana leikissä. Kuka putoaa ensimmäisenä?
Seppo Hämäläinen

Seppo Hämäläinen

Olen syntynyt Laihialla, nuukuuden pitäjässä, Etelä-Pohjanmaalla. Isäni oli karjalainen ja äitini pohjalainen. Isäni rakensi tyypillisen sodanjälkeisen rintamamiestalon perheelleen Laihian omakotialueelle. Siinä ehdin asua kaksikymmentä vuotta. Ympäristössä asui samanlaisia perheitä, samanlaisissa taloissa. Ihmiset olivat kuitenkin erilaisia.

Koulun ja myöhemmin kunnan kirjasto tulivat tutuiksi lukemisharrastuksen myötä. Opiskelujen jälkeen oli edessä muutto etelään työn perään. Kirjailijaa ei minusta tullut, silti vähittäiskaupan johtotehtävät edellyttivät erilaisen kirjallisen ilmaisun oppimista. Jonkun kerran aloittelin novellien kirjoittamisista mutta ne eivät päässeet edes pöytälaatikkoon. Kirjoittamisen tarvetta purin paikallislehden kolumneissa.

Vasta eläköidyttyäni sain ajatuksen kirjoittaa romaanin. Aiheen sain luettuani edesmenneen enoni lehtijutun hänen isoisästään, koulumestari Matti Rannasta. Heti alussa päätin, että kirjasta pitää tulla fiktio. Siihen meni runsas kaksivuotta ja paljon käyntejä Kansalliskirjastossa tutkimassa historiallisia tapahtumia ja taustoja. Se opetti itsellekin paljon lisää Suomen lähihistoriasta. Elin vahvasti Matin tarinaa ja elämää 1900-luvun vaihteen melkeissä. Romaanin saaminen valmiiksi oli hieno tunne. Kokemus on ollut kaiken vaivan arvoinen!

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.