Viimeiseen mieheen

Viimeiseen mieheen

Uutuus

Jatkosodan eliittijoukkojen sotapäiväkirjat kertovat

Rolf Leppänen

Kovakantinen

196 sivua

ISBN-13: 9789526948706

Kustantaja: Vaasan Suomalaisten Käsityöläismestareiden Perinneyhdistys Ahertajat ry

Julkaistu: 29.06.2020

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Kyllä

Arvostelu::
0%
47,90 €

sis. alv. / Toimituskulut

Heti saatavilla

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Kahdesta eliittijoukko-osastosta kertova "Viimeisen mieheen - Jatkosodan eliittijoukkojen sotapäiväkirjat kertovat" rakentuu neljästä itsenäisestä kertomuksesta, artikkelista, joita ei ole pakotettu täysin samaan muottiin. Sotapäiväkirjat on valittu eri tasoilta ja erilaisten kirjoittajien laatimina. Mukana on aineistoa armeijakunnan, divisioonan, prikaatin, tykistöpatteriston, tykistöpatterin ja jopa yksittäisen tykinjohtajan kirjaamana.

Käytettävissä olevaa materiaalia on yhdistelty, joskus hieman editoiden, mutta useimmiten säilyttäen tiukan alkuperäisformaatin. Kaikki valinnat niin on tehty, että satunnainen lukija voisi saada tuon ajan lähes uskomattomista tapahtumista ja suorituksista todellisen ja yksityiskohtaisen kuvan.

Sinne tänne, alkuperäismateriaalin lomaan on lisätty kommentteja ja taustoitusta.
Rolf Leppänen

Rolf Leppänen

Rolf Leppänen: "Kirjailijana – tai kynäilijänä – miten haluatte, on valitsemani tyylilaji sovellettu dokumenttiromaani. Työmenetelmäni on "quick and dirty" - expedient and effective but not without flaws or unwanted side effects. Tähän vaikuttavat monet työuraan ja opintoihin liittyvät historiatekijät.

Toisaalta arkistomateriaali, tässä tapauksessa alkuperäiset sotapäivät, ovat eritasoisia ja tyylisiä, usein niissä on asia- ja kielivirheitä. Juuri tämä rosoisuus tekee niistä aitoja ja elämän makuisia. Tämä vaikutelma on myös minun tavoitteeni ja luontainen työtapani. Noudatan entisen esimieheni Percy Barnevikin 70/30-sääntöä.

Täydellisessä kirjassa se yksi ainoa virhe jää ärsyttämään ikuisesti. Hieman rosoisemmassa tekstissä muutama virhe antaa vain käsityön leiman, ei ikiaikaista täydellisyyden traumaa".

Työurani ammatti- ja tehtävänimikkeitä ovat: Board Member, Executive Vice President, Director, Dean of Business School, Visiting Professor, Bank Manager, Diplomat, Energy Economist, Journalist.
Julkaistuja tietokirjoja viisi suomeksi ja englanniksi. Julkaistuja asiantuntija-artikkeleja yli 50 suomeksi, englanniksi, italiaksi.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.