Wanhan tähtitieteen peruskurssi

Wanhan tähtitieteen peruskurssi

Tauno Olavi

Pehmeäkantinen

112 sivua

ISBN-13: 9789523189140

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 31.08.2015

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
10,00 €

sis. alv. / Toimituskulut

Heti saatavilla

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Turun yliopistossa 1700-luvun alussa Suuren pohjan sodan aikana olivat teologit opinahjon valtiaita. Raamattu oli ehdoton auktoriteetti myös luonnontieteissä, joten sen haastaminen myös tähtitieteen saralla oli jumalanpilkkaan verrattava teko.
Kirja kertoo Anders Björn-nimisestä oppineesta, joka haluaa yliopiston professoriksi. Hän kannattaa aurinkokeskistä maailmankuvaa, mikä estää viran saannin. Tarina kerrotaan hänen 16-vuotiaan poikansa Juhanan näkökulmasta. Tämä joutuu opastamaan ruotsalaisen aatelismiehen Arvid-poikaa tämän esitelmän teossa. Arvid inhoaa yliopistoa ja haluaa nopeasti sotaan. Juhana keksii tavan, jolla he auktoriteetteja pilkkaamalla yrittävät saada aatelispojan erotetuksi yliopistosta niin, että pojan isä ei jekkua huomaa.
Kirja on aloitusosa historialliselle romaanisarjalle, joka tämän kirjan jälkeen muuttuu seikkailuromaaniksi.
Tauno Olavi

Tauno Olavi

Siviilinimeni on Tauno Olavi Puolitaival. Olen syntynyt v. 1946. Olen kuopiolainen eläkettä nauttiva entinen yläkoulun matematiikan, fysiikan ja kemian lehtori.
Olen harrastelijakirjailija siinä mielessä, että en ole julkaissut yhtään kirjaa "virallisten" kustantamojen kautta. Olen julkaissut ennen tätä viisi kirjaa BoD:n kautta. Kirjojani eivät kustannustoimittajat ole lukeneet tai korjanneet, joten siinä mielessä niissä lienee jonkin verran amatöörin leimaa.
Kirjoitan huvikseni ja pitääkseni vanhenevat aivoni vireessä. Kirjojen tekemiseen liittyvät toimet antavat myös päämääriä ja sitä kautta elämälle tarkoituksen. Niiden lisäksi kirjoitan Savon Sanomiin blogeja, joissa käsittelen uskonnon ja tieteen välisiä jännitteitä. Olen uskonnoton ja yritän puolustaa tieteellistä todellisuuskäsitettä uskonnollisten vastapainoksi.
En ole koskaan mainostanut kirjojani. Ylläpidän omaa internetsivustoa taunoolavi.net, jossa esittelen kirjani ja kerron, mistä niitä voi ostaa. Kirjakaupoista tai kirjastosta niitä ei saa. Niitä myydään sekä paperikirjoina että e-kirjoina.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.