Yhdessä sienessä
Uutuus

Yhdessä sienessä

Sienestysopas

Arto Leivo

Pehmeäkantinen

90 sivua

ISBN-13: 9789526968308

Kustantaja: Frank Cray Publishing

Julkaistu: 01.06.2021

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Kyllä

Arvostelu::
0%
25,00 €

sis. alv. / Toimituskulut

Heti saatavilla

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Kädessäsi on kirja, jota on kaivattu jo vuosia. Se kertoo yhdestä sienestä, psilocybe semilanceatasta eli taikasienestä, ja sienestämisestä harrastuksena, elämäntapana tai vaikkapa terveyden lähteenä. Tämä teos on tarkoitettu sekä kauniiksi luontokirjaksi että oppaaksi tämän yhden sienen ihmeelliseen maailmaan. Suomalaiset ovat harrasta sieniväkeä ja metsät täyttyvätkin jo heti alkusyksystä nuorista ja vanhemmista sienestäjistä. Sienestäminen yhdistää meitä kansakuntana. Onneksi meillä on sienien suhteen jokamiehen ja -naisen oikeus, joten voimme poimia ja ihastella niitä aivan vapaasti ilman maanomistajan lupaa. Sanonta kasvaa kuin sieniä sateella kuvastaa hyvin meidän suomalaisten suhdetta sienestämiseen. Sienet ovat löytäneet tiensä suomalaisen suuhun sekä konkreettisesti että metaforisesti. Sienestäminen ei ole suomalaiselle nykyään enää pelkkää ruuan etsintää vaan hän ammentaa siitä monenmoista henkistä ja fyysistä energiaa.
Tällä psilocybiinisienellä on tieteellisesti todettu olevan taikasienimäisesti myös taianomaisia vaikutuksia. Sen on todettu poistavan varsinkin pohjoisella maapallon puoliskolla yleistä masennusta.
Kirja on humoristisesti kirjoitettu, ja siinä on runsas kuvitus. Se mahtuu hyvin taskuun ja on halpa lääke masennukseen.
Arto Leivo

Arto Leivo

Arto Leivo oli legendaarisen Like kustannuksen kotimaisen kirjallisuuden ex-kustannusjohtaja. Hän on aiemmin kirjoittanut mm. dekkarit Murha Elämänmäellä, Yksityisalue (Frank Cray), Kielletty ajosuunta (Frank Cray), runokokoelmat Lapseni huutaa!, Exäni huutaa!, Tänään on pilvinen, pilluton päivä, sekä elämäkerran näyttelijä Oskari Katajistosta, ja kaiken kukkuraksi harlekiinin Isän ja pojan pauloissa. Lisäksi hän on suomentanut kymmenen teosta, mm. Hal Sirowitzia, Frank Milleriä, James Lee Burkea ja Augusten Burroughsia.
Arto Leivo on ollut itse koko ikänsä harras sienestäjä. Hän on syntynyt Heinolassa.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.