Yksi laulu yli muiden

Yksi laulu yli muiden

Kulttuurihistorialliset näytelmät

Heikki Lund

Romaanit & novellit

Pehmeäkantinen

272 sivua

ISBN-13: 9789528068792

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 16.12.2022

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
21,00 €

sis. alv. / Toimituskulut

Heti saatavilla

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Miten syntyi Jean Sibeliuksen Finlandia? Miten syntyi Eino Leinon rakastetuin runo Lapin kesä? Millainen merkitys Suomelle oli Pariisin maailmannäyttelyllä 1900? Millaisen skandaalin Jean Sibelius ja Eino Leino järjestivät Kalevalan päivän juhlissa 1920?
Yksi laulu yli muiden sisältää kantaesityksen saaneita kulttuurihistoriallisia näytelmiäni vuosilta 2000-2021. Ne kertovat heräävän kansakunnan tähdistä tarinoita, joita et ole ennen tiennyt. 1900-luvun alun värikkäät taiteilijapersoonat loivat uutta ja valmistivat maaperää Suomen itsenäistymiselle. Heidän kuolemattoman taiteensa innoittamana syntyi suomalainen kansallinen identiteetti. Toisaalta monet heistä herättivät pahennusta elämäntavoillaan, eikä aivan syyttä. Teoksen näytelmät kertovat vauhdikkaasti ja hauskasti sadan vuoden takaisista symposioveljistä ja -sisarista Tuusulan Rantatiellä ja Helsingin taiteilijaravintoloissa. Ne kertovat myös kohtalokkaista hetkistä nuoren kansakunnan alkutaipaleella. Vuosien mittaan näytelmät ovat valloittaneet myös teatteriyleisön sydämet.
Heikki Lund

Heikki Lund

Heikki Lund on näyttelijä FIA, näytelmäkirjailija, muusikko. Tähän mennessä 25 kantaesityksen saanutta näytelmää. Yksi kirjana julkaistu näytelmä. Lund on erikoistunut kulttuurihistoriallisia henkilöitä käsitteleviin teoksiin. Toinen tyylisuunta hänellä ovat ajankohtaiset yhteiskunnalliset näytelmät. Lundin näytelmiä on myös käännetty ruotsiksi ja Englanniksi.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite