Yksinkö vahvimmillaan?

Yksinkö vahvimmillaan?

NATO mahdollisena ongelmanratkaisijana Suomen geopoliittiseen ongelmaan

Freja Ulvestad Kärki

Yhteiskunta & politiikka

ePUB

567,8 KB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789528040118

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 21.04.2022

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
15,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Maailmanhistoria saattaa muuttua yhdessä yössä. Helmikuisen aamuyön tunnit olivat uuden maailmanjärjestyksen alku Venäjän armeijan ryhtyessä hyökkäyssotaan Ukrainaa vastaan. Turvallisuuden perusedellytysten muuttuessa on välttämätöntä ajatella uusiksi myös strategia ja taktiikka, joilla turvallisuutta ylläpidetään tai joilla se palautetaan.Venäjän aggressio on aiheuttanut hälytystilan koko Euroopassa; diplomatia vaihtunut sanktioihin. Venäjän NATO:on kuulumattomat rajanaapurit miettivät kuumeisesti, kuinka torjua lisääntyvä uhka omaa maata kohtaan. Onko sotilaallinen liittoutumattomuus muuttuneessa tilanteessa kestämätön tila, joka ennen pitkää altistaa maat Ukrainan kaltaiselle infernolle?

Huolellinen harkinta saattaa väistyä tunteiden ja tuntemusten tieltä kun halutaan välitöntä ratkaisua, turvatakuita, selustan turvaamista. Venäjän suurstrategia ja sen toimintatapojen tuntemus näyttävät jääneen unohduksiin, vaikka niistä pitäisi olla syvällistä tietoa sekä sotien että rauhan ajalta. Historiallisia päätöksiä tehtäessä on pyrittävä historian ymmärtämiseen. Tämän analyysin päämääränä on lisätä Suomen geopoliittisen aseman ymmärtämistä ja niin sanotun NATO-option realistista arviointia.
Freja Ulvestad Kärki

Freja Ulvestad Kärki

Kirjailija on kliinisen ja organisaatiopsykologian erikoisasiantuntija, joka viime vuosina on lisäksi erikoistunut kansainväliseen kriisin- ja turvallisuudenhallintaan (Executive Master of management in Security management and Cultural understanding). Ammattiuransa hän on tehnyt kansainvälisissä yhteyksissä kuten Maailman Terveysjärjestössä ja Norjan Terveyshallituksessa, pääasiassa väkivallan ehkäisyn ja psykososiaalisen valmiuden ja seurannan alueella.

Perheellä on runsain mitoin kokemusta sodasta: äidinisänisä kansalaissodassa likvidointilistalla, äidinisä kuusi vuotta rintamalla, isän perhe Viipurista evakkoon kahteen otteeseen.

Aikaisempaa tuotantoa:

Flerstemt veiledning (Gyldendal Akademisk 2012), yhdessä Asbjørn K. Ulvestadin kanssa
Fra sjokk til mestring. Norges respons på et nasjonalt traume (Gyldendal Akademisk, 2014)
Ei kenenkään sukua. Tie suomenmaalaisesta suomalaiseksi (BoD, 2017)

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite