Painatus alk. 1 kpl
Kaikkiin vaatimuksiin

Painamme joka päivä 10 000–20 000 erilaista kirjaa. Pitkäaikaisen kokemuksemme perusteella koneet ja prosessit on optimoitu niin, että pystymme yhdistämään pitkälle viedyn automatisoinnin ja nopeuden sekä suuren määrän erilaisia toteutustapoja ja erittäin korkean painolaadun.

Korkealaatuiset paperit FSC®-merkinnällä

Voit valita seuraavista paperilaaduista: valkoinen 80 g ja 90 g, kermanvalkoinen 80 g ja 90 g valkoinen 120 g matta sekä loistokuva 200 g (kiiltävä, päällystetty). Mikäli kirjassa on värisivuja, suosittelemme valkoista paperia, jotta paperin väri ei vaikuta värin toistoon. Erityisen laadukkaat 120 ja 200 g valokuvapaperit sopivat erityisen hyvin kuvakirjoille.

Kaikki BoD:n painamat kirjat ovat FSC®-sertifioituja. Käytämme ainoastaan paperia, jonka FSC® (Forest Stewardship Council®) on sertifioinut eli joka on peräisin vastuullisesta metsänhoidosta. 

Värisivujen joustava sijoitus ja vapaa formaatti

Niin kutsutulla ColorPlus-teknologialla voidaan kirjaan voidaan sisällyttää haluamasi määrä värisivuja, lisäkuluja aiheutuu ainostaan yksittäisistä värisivuista. Näin värisivuja sisältävissä kirjoissa voidaan saavuttaa selkeitä kustannusetuja. Sivujen sijoitus on kaikissa kirjaformaatteissa vapaasti valittavissa ja painatus voidaan tehdä myös koko sivulle.

Valitse kirjasi formaatti täysin vapaasti yhden mm-askeleissa välillä 10,8 x 17 cm ja 21,6 x 29,7 cm.

Standard- ja Premium-paino

Jos painetussa kirjassasi on värisivuja, voit valita Standard- ja Premium-painon välillä. Standard-painon ansiosta voit painattaa kirjoja, joissa on sekä mustavalkoisia ja värillisiä sivuja, edulliseen hintaan. Valitse Premium-paino, kun toteutat kirjasi rengaskirjana tai vihkona, käytät 120 g tai 200 g paperia tai kuvat ovat olennaisessa osassa kirjassasi ja niiden paino erityisen kirkkaina on sinulle olennaista. Valitset näiden kahden painolaadun välillä toteuttaessasi kirjaprojektiasi myBoD-käyttäjätililläsi.

Pehmeäkantinen

Pehmeäkantinen

Pehmeäkantisten kirjojen kansipaperina käytetään yksipuolisesti päällystettyä 250 g:n kartonkia, joka painetaan värillisenä ulkopuolelta sekä halutessasi myös sisäpuolelta ja joka laminoidaan kiiltävänä, mattana tai kohokuvioituna. Sidonta tehdään kuumaliimalla; mikäli painatusta on myös kannen sisäpuolella, käytetään Pur-liimaa. 

Kovakantinen ylivetokannella

Kirjan kansiin liimataan värillisenä painettua 120 g:n päällystettyä paperia. Suojaksi tahroilta ja kulumiselta voit valita lisäksi matan, kiiltävän tai kohokuvioidun laminoinnin. Muita mahdollisuuksia ovat kapiteelinauha, lukunauha ja lankasidonta.

Kovakantinen ylivetokannella
Kovakantinen suojapaperilla

Kovakantinen suojapaperilla

Kirjan kannet päällystetään värillisellä efaliinipaperilla, johon voidaan painaa tekstiä mustalla. Suojapaperi, liepeet mukaan lukien, painetaan värillisenä ja laminoidaan vaihtoehtoisesti kiiltävänä, mattana tai kohokuvioituna. Lisäksi valittavana ovat kapiteeli- ja lukunauha sekä lankasidonta.

Vihko

Vihkoilla on 4–48 sivua, joten ne ovat paras vaihtoehto lyhyisiin teoksiin. Teknisistä syistä vihkot painetaan joko kokonaan mustavalkoisena tai värillisenä; tietysti mustavalkoiset sivut painetaan tässäkin ilman väriä.

Vihko
Rengaskirja

Rengaskirja

Rengassidonta on erityisen käytännöllinen keittokirjoille, oppaille tai nuottikirjoille. Kannet tehdään 250 g:n kartongista ja ne laminoidaan mattana, kiiltävänä tai kohukuvioituna. Valkoisilla renkailla voidaan sitoa korkeintaan 400-sivuisia teoksia.

Tiedostojen siirto

Voit valita useammasta vaihtoehdosta, miten lähetät kirjatiedostosi meille:

A. Lähetys myBoD:n kautta

Sivujemme kautta siirrät kaikki tietosi internetissä riippumatta toimistoajoistamme. Erityinen Preflight-Software tarkistaa tiedostosi ja varmistaa, että ne täyttävät virheettömän painatuksen kriteerit. Voit lähettää tiedostosi myBoD-alustamme kautta kahdella tavalla:

PDF-tiedostot

Mikäli sinulla on jo valmiit PDF-tiedostot, voit ladata ne myBoD-tililläsi suoraan kirjaprojektiisi. Huomaathan, että suurin mahdollinen tiedoston koko on 500 mt.

BoD easyPrint

Maksuttomalla BoD easyPrint-tulostinajurilla voit tulostustoiminnon avulla muuntaa minkä tahansa tiedoston PDF-muotoon ja lähettää sen BoD:lle esim. suoraan Word-ohjelmasta. EasyPrintin voit ladata Apua-osiossa tai myBoD:ssa. 

B. Lähetys tietovälineelle tallennettuna

Mikäli valitset BoD Comfort-palvelun, voit lähettää painotiedostosi myös CD:llä, DVD:llä, muistitikulla tai sähköpostitse.

C. FTP-lähetys

Suurempia nimikemääriä voidaan ladata suoraan BoD:n FTP-liittymän kautta. Lisätietoja tästä löydät kohdassa Erikoisratkaisut.


Grafiikat ja väripainatus

Optimaalisen painojäljen varmistamiseksi grafiikat ja värit on käsiteltävä oikein. Täältä voit ladata suosituksemme PDF-tiedostona:

PDF: Grafiikat ja väripainatus

Kirjautuminen myBoD-tilille