Indie Book Awards – BoD etsii vuoden parasta omakustannetta 

2014-04-24

Maailmalla omakustanteet täyttävät bestseller-listoja ja rikkovat myyntiennätyksiä. Kuinka omakustanteiden parhaimmiston voi löytää kaikkien julkaisujen seasta? Suomen ensimmäinen Indie Book Awards etsii nyt vuoden parasta omakustannetta.

Useassa maassa jo pysyvän suosion löytänyt Indie Book Awards on luonut monelle omakustannekirjailijalle ponnahduslaudan ja myös loistavan tilaisuuden saada kirjansa ammattimaisen raadin arvostelemaksi – esimerkiksi Prix de l´auteur sans Piston Ranskassa ja Next Generation Indie Book Awards USA:ssa.

Omakustannekirjaa julkaistaessa täytyy pitää mielessä, että vain hyvä sisältö ei takaa menestystä: on panostettava myös kannen suunnitteluun ja kirjan markkinointiin, jotta teos tavoittaa lukijat. Arvostelukriteerit ovatkin kirjan sisällön laatu, kannen ulkonäkö, markkinointi- ja myyntitoimenpiteet sekä kokonaispaketin toimivuus.

Voittaja saa tunnettuutta kirjailijana ja kulttuuriloman Berliinissä, jossa häntä odottaa henkilökohtaisesti räätälöity ohjelmapaketti, joka auttaa häntä omakustannetoiminnassaan. Kilpailuaika on 24.4.–1.9.2014 ja voittaja kruunataan Helsingin kirjamessuilla.

Tuomaristoon kuuluvat kirjailija ja Imagen kirjallisuuskriitikko Juha Itkonen, kustantaja Leevi Lehto, ravintolapäivän perustaja Olli Sirén, graafikko Lotta Nieminen sekä Akateemisen kirjakaupan kotimaisen kirjallisuuden valikoimavastaava Kirsti Kemppainen.

BoD järjestää kilpailun yhteistyössä laatuaikakauslehti Imagen kanssa. Osallistua voivat kaikki, jotka 1.9.2014 mennessä ovat julkaisseet suomenkielisenä omakustanteena joko kaunokirjallisen teoksen tai tietokirjan. Lisätietoja löydät kilpailun kotisivulta www.indiebookawards.fi ja kysymyksiä tai mietteitä voit lähettää meille sähköpostilla: info@indiebookawards.fi

Kirjautuminen myBoD-tilille