Runokirja “Räkäkännirakkautta” Indie Book Awards -kilpailun voittajaksi

23.10.2015

BoD:n ja Imagen tänä vuonna toista kertaa järjestämän omakustannekirjoille suunnatun kilpailun voittajaksi nousi pitkän linjan runoilija Mika Kivelän runoteos “Räkäkännirakkautta”. Turkulaisrunoilijan konstailemattomat ja oivaltavat runot vakuuttivat tuomariston. Myös toiseksi sijoittui runoteos, Leena Yliportimo kirjallaan “Small talkia rakkaudesta”. Voittaja sekä muut sijoittuneet palkitaan Helsingin Kirjamessuilla perjantaina 23.10 kello 15.

Julkaisupalvelu BoD (Books on Demand) ja aikakauslehti Image järjestivät tänä vuonna yhteistyössä toista kertaa Indie Book Awards -kilpailun palkitakseen erityisen ansioituneita omakustannekirjailijoita. Kilpailussa palkitaan omakustanteen julkaisseita kirjailijoita, jotka eivät ole onnistuneet vain sisällöllisesti, vaan myös kirjansa visuaalisessa suunnittelussa sekä sen markkinoinnissa.

Suomalainen runous voimissaan

Kilpailun voittajaksi valitun Mika Kivelän ”Räkäkännirakkautta” toi tuomariston mieleen suomirokin lyriikat. ”Runoissa on energiaa ja rosoa, joka tuo mieleen suomirokin parhaat sanoitukset. Tuomariston mielestä hänen runoissaan on paljon potentiaalia suuremmankin yleisön suosikiksi”, kertoo tuomari kirjailija Miina Supinen tuomariston perusteluista. Tuomaristo arvosti myös Kivelän omintakeisia ja teokseen sopivia markkinointitempauksia, kuten runokiertuetta baareissa sekä pitkäjänteistä työtä ja uskoa omaan tekemiseen. “Räkäkännirakkautta” on Kivelän 10. runoteos.

Myös kilpailun toiseksi valittiin runoteos, helsinkiläisen Leena Yliportimon ”Small talkia rakkaudesta”. ”Koskettavilla ja herttaisilla rakkausrunoilla on paljon potentiaalia kehittyä "koko kansan" suosikeiksi. Tekijä yhdistää kansantajuistuuden ja herkkyyden tyylikkäällä tavalla. Teoksen ulkoasu, markkinointi ja julkaisuprosessi ovat kautta linjan onnistunutta ja taidokasta työtä”, kehuu Miina Supinen. Se, että kaksi parasta olivat runokirjoja, kertoo tuomariston mielestä Suomen vahvasta runouden tasosta juuri nyt. Runouden undergroundpiireissä todella kuplii tällä hetkellä ja tekijät itse ovat todella innoissaan tekemisestä ja "drivesta".

„Wir freuen uns, dass sich der Club Bertelsmann dazu entschieden hat, das E-Book in Zusammenarbeit mit BoD zu veröffentlichen“, erklärt BoD-Geschäftsführer Dr. Florian Geuppert. „Unser gemeinsames Ziel ist es, Lesern die vielfältige Literatur rund um die Vergangenheit, Gegenwart und Zukunft der deutsch-israelischen Beziehungen näherzubringen.“

Tuomaristo kiitteli kilpailun tasoa

Kirjailija Miina Supisen lisäksi tuomaristoon kuuluivat Akateemisen kirjakaupan osastopäällikkö Aki Järvinen, markkinointiasiantuntija Jenni Valtiala mainostoimisto Mirum Agencystä sekä taiteilija-kuvittaja Laura Laine. Indie Book Awards -kilpailuun osallistui lähes 60 teosta useista eri kirjallisuudenlajeista; joukosta löytyi mm. monenmuotoista kaunokirjallisuutta, historiikkeja sekä tietokirjallisuutta kodin sisustuksesta ydinvoimaan. Osanottajien taso oli korkea ja mukaan mahtui useita korkeatasoisia ja persoonallisia teoksia.

Tuomaristo antoi myös kunniamaininnat kahdelle ansioituneelle tietokirjalle. Kimmo Aroluoman teos ”Keikkapäivä” avaa kiertävän rockbändin arkea mukana matkustavan kitarateknikon silmin. Tuomaristo kehui mukaansatempaavaksi tietokirjaksi, joka on harkittu, toimiva ja miellyttävälukuinen kokonaisuus. Toinen kunniamaininta meni Juha Wallin ja Jouko Niemivaaran yhteistyössä syntyneelle ”Legendaarinen Jan-vaappu”-teokselle, josta on jo nyt alan harrastajien perusteos. ”Oli hienoa huomata, kuinka intohimonsa voi noin etevästi pukea tietokirjan muotoon”, kommentoi Jenni Valtiala teosta.

Voittaja ja kolme muuta teosta palkitaan Helsingin Kirjamessuilla lasigalleriassa Imagen valokuvanäyttelyn yhteydessä perjantaina 23.10. kello 15.

Lehdistön yhteydenotot:
Books on Demand GmbH
Saara Golombek
Mannerheimintie 12 B | 00100 Helsinki
Puh.: (09) 2516 6349
S-posti: saara.golombek@bod.fi
URL: www.bod.fi

Kirjautuminen myBoD-tilille