Omakustannetutkimus 2016

BoD:n OMAKUSTANNETUTKIMUKSET

Oman kirjan julkaiseminen on tänä päivänä helpompaa kuin koskaan aiemmin. Omakustantamisen mahdollisuuden ansiosta kuka tahansa voi julkaista kirjansa ja e-kirjansa ammattimaisesti kirjakauppamyyntiin myös ilman perinteistä kustantamoa.

euroopanlaajuinen omakustantajatutkimus 2016

Kustantamoista riippumaton kirjan julkaisu on vakiinnuttanut paikkansa kirja-alalla koko Euroopassa ja useille kirjailijoille omakustanteen julkaisu on jo paljon enemmän kuin pelkkä harrastus. Kirjailijat käyttävät tätä julkaisuväylää tietoisesti, sillä omakustantaminen tarjoaa suoran väylän kirjamarkkinoille ja antaa täyden päätösvallan julkaisun vaiheista sekä kirjan sisällöstä. Tähän tulokseen tullaan Euroopanlaajuisen omakustantajatutkimuksen perusteella, joka suoritettiin BoD:n toimesta alkuvuodesta 2016. Lähes 5500 kirjailijaa seitsemästä eri maasta vastasi kyselyyn – tutkimus on suurin Euroopassa liittyen omakustantamiseen. Kysely tehtiin ensimmäistä kertaa myös lukijoiden parissa.

LATAA TUTKIMUS (PDF)

 

Vuoden 2013 tutkimus löytyy englanniksi ladattavana tiedostona tästä. Vuoden 2014 tutkimus on tarjolla vain saksaksi. Jos olet kiinnostunut lukemaan sen, voit mielellään ottaa yhteyttä meihin sähköpostitse.

yhteystiedot:

Saara Golombek
+358 (0)9 2516 6349
saara.golomber@bod.fi

Kirjautuminen myBoD-tilille