Vinkkejä kirjan toteutukseen
BoD:n vuosi 2017
Kuinka hyvin tunnet päähenkilösi?
Julkaisukonsepti: Tukea julkaisun suunnitteluun
Näin se tehdään: Kannen mitoitus
Terävän kirjailijaesittelyn perusteet
Kirjailijablogi: etuja, vinkkejä ja esimerkkejä
Harjoittelu BoD:lla
Kirjamarkkinoinnin ABC kaksissa kansissa
Hio kirjastasi timantti
Vinkkeja toteutukseen_artikkeli
Ohjeita, Yleinen | 12.01.2018

Kuinka taittaa kirjan sisus ja suunnitella kansi? Entä miten nämä toimitetaan BoD:lle painettavaksi ja julkaistavaksi? Tästä artikkelista löydät tärkeimmät ohjeet onnistuneen kirjaprojektin toteutukseen.

2017_vuosikatsaus_artikkeli

Unohtumattomia tapahtumia, mielenkiintoisia kohtaamisia ja hienoja yhteistöitä – uskomatonta, miten paljon olemme yhden vuoden aikana saavuttaneet yhdessä kirjailijoiden, kustantamoiden ja kirjoista kiinnostuneiden kanssa. Katsotaanpa, mitä vuoden 2017 aikana tapahtui.

Henkilöhahmot_artikkeli
Ohjeita, Vieraskynä, Yleinen | 13.12.2017

Henkilöhahmoilla on usein keskeinen rooli tarinankerronnassa ja siksi kirjailijan kannattaa tutustua heihin hyvin. Artikkelissa kerromme, kuinka opit tuntemaan henkilöhahmosi ja heidän ominaispiirteensä ja miten välität nämä onnistuneesti lukijalle.

Pile of old blue books

Kirja-Suomi 2017 -hankkeen viimeinen teemaviikko kokoaa yhteen koko vuoden luku- ja lahjavinkit. BoD:n suosituksista löytyy sopiva lahja jokaiselle.

Christmas present boxes
Ajankohtaista, Yleinen | 29.11.2017

Jälleen on yksi elämysten ja tapahtumien täytteinen vuosi melkein pulkassa ja BoD:lla on kirjailijoilleen jännittävä yllätys vuoden viimeisille metreille. Osallistu ja voit voittaa hyvän olon paketin.

Julkaisukonsepti_artikkeli
Ohjeita, Yleinen | 28.11.2017

Kirjan menestys ja onnistunut markkinointi ovat harvoin sattumaa. Siksi on tärkeää, että suunnittelet julkaisuprosessin jokaisen vaiheen – BoD:n julkaisukonsepti auttaa sinut alkuun.

Suomalainen identiteetti_artikkeli

Miltä näyttää suomalainen identiteetti? Monimuotoiselta, ainakin Suomi 100 -juhlavuoden aikana julkaistujen, suomalaisuuteen tai Suomen historiaan liittyvien kirjojen perusteella.

Heli Santavuori_artikkeli_1

Heli Santavuori on innokas baletin ja pilateksen harrastaja, joka löysi oppaita lukiessaan markkinaraon: joukosta puuttui selkokielinen opaskirja, jossa liikkeet on esitetty yksinkertaisesti. Hän päätti valmistaa ja julkaista opaskirjat itse.

NaNoWriMo_artikel
Ajankohtaista, Yleinen | 03.11.2017

National Novel Writing Month – lyhyesti NaNoWriMo – on koko marraskuun pituinen kirjoitushaaste, jonka tavoitteena on romaanin kirjoittaminen kuukaudessa.

Kirjamessujen tärpit_artikkeli

Helsingin kirjamessuilla on tarjolla satoja ohjelmanumeroita monella eri lavalla ja aiheet vaihtelevat täysin laidasta laitaan. Halusimme helpottaa mielenkiintoisten ohjelmanumeroiden löytämistä ja kokosimme alle omat suosikkimme.