Tietosuoja

1. TIETOSUOJASELOSTE

Kiitos, kun vierailet verkkosivustollamme! Seuraavassa kerromme sinulle tietojesi käsittelystä yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) artiklan 13 mukaisesti.

VASTUULLINEN REKISTERINPITÄJÄ
Seuraavassa esitetystä tietojen keräämisestä ja käsittelystä vastaava rekisterinpitäjä on:

Books on Demand GmbH
In de Tarpen 42
22848 Norderstedt
Saksa
Sähköposti: info@bod.fi
Puh.: +358 (0)9-2516 634

IP-OSOITTEEN TALLENNUS
Tallennamme verkkoselaimesi välittämän IP-osoitteen tiukasti käyttötarkoitukseen sidotuin ehdoin tarkoituksena ainoastaan tunnistaa, rajoittaa ja estää verkkosivustoomme kohdistuvia hyökkäyksiä. Oikeusperuste on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan alakohta f.

KÄYTTÖTIEDOT
Kun vierailet verkkosivustollamme, verkkopalvelimemme tallentaa väliaikaisesti niin kutsuttuja käyttötietoja tilastollisiin tarkoituksiin lokitiedostona, jotta voimme parantaa verkkosivustomme laatua. Tämä tietue koostuu:

  • sivusta, josta käsin tiedosto haettiin,
  • tiedoston nimestä,
  • haun päivämäärästä ja kellonajasta,
  • pääsyn tilasta (tiedosto siirretty, tiedostoa ei löydy),
  • käytetyn verkkoselaimen tyypin kuvauksesta
  • pyynnön tehneen tietokoneen IP-osoitteesta, joka lyhennetään niin, että viitettä henkilöllisyyteen ei voida enää muodostaa.

Mainitut lokitiedot tallennetaan vain anonymisoituina.

VERKKOKAUPPA

1. Asiakastilin luominen
Asiakastilin luomisen yhteydessä tallennamme siinä antamasi tiedot. Näitä ovat toimitus- ja tilausosoitteet (ne sisältävät esim. suku- ja etunimen, katuosoitteen, paikkakunnan, postinumeron), halutessasi luottokortti- ja pankkiyhteystiedot sekä sähköpostiosoitteesi. Oikeusperuste tässä on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan alakohta b.
Voit irtisanoa asiakastilisi milloin tahansa kirjautumisosion asetusten avulla. Poistamme kaikki tiedot, mikäli niitä eivät koske säilytysvelvollisuudet (esim. avoimet saatavat, vero-oikeudelliset tositteet).

2. Tilausten/vesileimojen käsittely ja tekijänsuoja
Tallennamme ja käytämme henkilötietojasi, jotka annat meille tilausprosessin aikana (erityisesti laskutus- ja toimitusosoite, tiedot tilaamistasi tuotteista, esim. ISBN ja teoksen nimi, sekä palveluista ja tiedot haluamastasi maksutavasta) yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan alakohdan b mukaisesti ainoastaan tilaustesi käsittelyyn. Käytämme sähköpostiosoitettasi ilmoituksiin tilauksesi tilasta.
Ladattaessa e-kirjan PDF-muodossa käytetään valinnan mukaan DRM- tai vesileimasuojausta. Vesileimasuojauksella voidaan merkitä tiedosto henkilökohtaisella, äänettömällä ja ei-poistettavalla vesileimalla yksilöllisesti, jotta asiakkaan luvatta liikkeeseen laskemat tiedostot voidaan jäljittää asiakkaaseen asti. Tätä varten henkilötiedot varustetaan numerolla ja tallennetaan pseudonymisoidussa muodossa. Väärinkäyttöepäilyn yhteydessä tallennettu numero voidaan kohdistaa asiakkaaseen.

3. Muut toiminnot
Mikäli käytät asiakastilisi muistilistatoimintoa, tallennamme ja käytämme siinä yhteydessä antamiasi tietoja, mikäli se on tarpeen näiden toimintojen tuottamiseksi. Voit poistaa tai ottaa ne pois käytöstä asiakastililläsi milloin tahansa.
Mikäli kirjoitat arvion arvostelun muodossa, julkaisemme otsikon ja tekstin ohella myös valitsemasi ja antamasi salanimen. Sähköpostiosoitteesi tallennetaan järjestelmäämme, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä, jos esim. todetaan tekijänoikeusrikkomus. Sitä ei kuitenkaan näytetä verkkokaupassa. Mikäli olet antanut arvostelun asiakastilisi kautta, voit tarkastella sitä milloin tahansa. Mikäli haluat muokata sitä, sinun on lähetettävä sitä varten meille sähköpostia edellä mainittuun sähköpostiosoitteeseen.


myBoD

1. Asiakastilin luominen
Asiakastilin luomisen yhteydessä tallennamme siinä antamasi tiedot. Niitä ovat sähköpostiosoitteesi sekä antamasi salasana. Oikeusperuste tässä on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan alakohta b. Voit irtisanoa asiakastilisi milloin tahansa kirjautumisosion asetusten avulla. Poistamme kaikki tiedot, mikäli niitä eivät koske säilytysvelvollisuudet (esim. avoimet saatavat, vero-oikeudelliset tositteet).

2. Tuotetilausten käsittely
Tallennamme ja käytämme henkilötietojasi, jotka annat meille tilausprosessin aikana (erityisesti suku- ja etunimi, osoite, paikkakunta, laskutus- ja toimitusosoite, tiedot tilaamistasi tuotteista, esim. ISBN ja teoksen nimi, sekä palveluista ja tiedot haluamastasi maksutavasta) yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan alakohdan b mukaisesti ainoastaan tilaustesi käsittelyyn. Käytämme sähköpostiosoitettasi ilmoituksiin tilauksesi tilasta.

2. TIETOTURVALLISUUS

Toteutamme teknisiä ja organisatorisia toimenpiteitä, jotta voimme suojella tietojasi mahdollisimman laajasti asiattomalta käytöltä. Käytämme sivustollamme salausmenetelmää. Tietosi siirretään internetissä tietokoneestasi palvelimellemme ja päinvastoin SSL-salauksen avulla. Tunnistat tämän useimmissa selaimissa siitä, että selaimesi tilapalkin lukkosymboli on lukittuna ja osoiterivin alussa on https:/.

 

3. TIETOJEN VÄLITTÄMINEN KOLMANNELLE OSAPUOLELLE JA KOLMANTEEN MAAHAN

Välitämme tietojasi yleisen tietosuoja-asetuksen 28 artiklan mukaisesti rekisterinpitäjän lukuun tapahtuvassa käsittelyssä palveluntarjoajille, jotka tukevat meitä verkkosivustomme toiminnan ylläpitämisessä (esim. verkkoisännöinti, huolto, verkkoanalyysipalvelujen tarjoajat, call center -palvelut) ja siihen liittyvissä prosesseissa. Tämän lisäksi välitämme tietojasi yleisen tietosuoja-asetuksen 28 artiklan mukaisesti rekisterinpitäjän lukuun tapahtuvassa käsittelyssä uutiskirjepalveluntarjoajille (kuten kohdassa 8.2 on kuvattu tarkemmin), palveluntarjoajille, jotka auttavat meitä lähetysten käsittelyssä (esim. logistiikkayritykset) sekä maksupalvelujen tarjoajille. Palveluntarjoajamme toimivat tiukasti ohjeidemme mukaisesti ja ovat vastaavan sopimuksen velvoittamia.

TIETOJEN LUOVUTTAMINEN KOLMANTEEN MAAHAN

Välitämme osia henkilökohtaisista tiedoista EU:n ulkopuoliselle kolmannelle maalle. Olemme tällöin huolehtineet kussakin tapauksessa asianmukaisesta tietosuojan tasosta:
Google Analyticsin (USA), Google+:n (USA) sekä Google Adwordsin (USA) tapauksessa asianmukainen tietosuojan taso taataan niiden osallistumisella Privacy Shield -sopimukseen (yleisen tietosuoja-asetuksen 45 artiklan 1 kohta). Sama koskee Facebookia (USA), Instagramia (USA), Salesforcea (USA) ja Twitteriä (USA).

 

4. EVÄSTEET

Käytämme verkkosivustollamme evästeitä. Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, jotka voidaan tallentaa päätelaitteellesi ja lukea siltä. On olemassa istuntoevästeitä, jotka poistetaan, kun suljet selaimesi, ja pysyviä evästeitä, jotka tallennetaan pidemmäksi kuin yksittäisen istunnon ajaksi. Evästeet voivat sisältää tietoja, joiden avulla voidaan tunnistaa käytetty laite. Jotkin evästeet sisältävät vain tiettyjä asetuksia koskevia tietoja, jotka eivät ole yhdistettävissä henkilöön.

Käytämme verkkosivustollamme istuntoevästeitä ja pysyviä evästeitä. Tietojen käsittely perustuu yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan alakohtaan f, ja se tehdään käyttäjän opastamisen optimointia tai turvallisemmaksi ja tehokkaammaksi tekemistä varten, verkkosivustomme ulkoasun mukauttamista ja SSL-suojatun yhteyden ylläpitämistä varten. Voit valita selaimesi asetuksista, että se ilmoittaa evästeiden sijoittamisesta. Näin evästeiden käyttö tulee sinulle läpinäkyväksi.

Voit lisäksi milloin tahansa poistaa evästeet ja estää uusien evästeiden asettamisen vastaavista selainasetuksista. Huomaa, että tässä tapauksessa verkkosivustomme eivät välttämättä näy optimaalisesti, ja kaikki toiminnot eivät ole teknisesti enää käytettävissä.

 

5. SEURANTATYÖKALUT

GOOGLE ANALYTICS

Verkkosivustomme tarpeidenmukaisen suunnittelun mahdollistamiseksi luomme salanimellä toimivia käyttäjäprofiileja Google Analyticsin avulla. Google Analytics käyttää evästeitä, jotka voidaan tallentaa päätelaitteellesi ja jotka me voimme lukea. Siten pystymme tunnistamaan ja laskemaan sivustollemme palaavat vierailijat. Tietojen käsittely tapahtuu yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan alakohdan f tai sähköisiä tieto- ja viestintäpalveluja koskevan lain § 15 kohdan 3 perustalta, ja sen tavoitteena on selvittää, kuinka usein eri käyttäjät tulevat verkkosivustollemme.
Evästeen tuottamat tiedot siitä, miten käytät tätä verkkosivustoa, siirretään tavallisesti Googlen palvelimelle Yhdysvaltoihin ja tallennetaan sille.  Koska olemme aktivoineet tällä verkkosivustolla IP-anonymisoinnin, Google lyhentää IP-osoitteesi kuitenkin ensin Euroopan unionin jäsenmaiden sisällä. Vain poikkeustapauksissa koko IP-osoite siirretään Yhdysvalloissa sijaitsevalle Googlen palvelimelle (asianmukainen tietosuojan taso on saavutettu yleisen tietosuoja-asetuksen 45 artiklan 1 kohdan mukaisesti Googlen osallistumisella Privacy Shield -sopimukseen) ja lyhennetään vasta siellä. Meillä on tämän lisäksi Google Inc.:in (Yhdysvallat) kanssa rekisterinpitäjän lukuun tapahtuvaa käsittelyä koskeva sopimus yleisen tietosuoja-asetuksen 28 artiklan mukaisesti. Google käyttää tämän mukaisesti kaikkia tietoja tiukasti käyttötarkoitukseen sidotusti arvioidakseen meille verkkosivustomme käyttöä ja kootakseen raportteja verkkosivuston käytöstä.

Voit vastustaa tietojen käsittelyä milloin tahansa. Käytä tätä varten jotain seuraavista mahdollisuuksista:

1. Voit estää evästeiden tallentamisen muuttamalla vastaavia asetuksia selainohjelmistossasi. Huomautamme kuitenkin, että tässä tapauksessa et välttämättä voi käyttää tämän verkkosivuston kaikkia toimintoja niiden täydessä laajuudessa.

2. Voit lisäksi estää evästeen tuottamien ja verkkosivuston käyttöä koskevien tietojesi (sisältäen IP-osoitteesi) keräämisen Googlelle sekä näiden tietojen käsittelemisen Googlen toimesta lataamalla ja asentamalla seuraavasta linkistä (https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en) saatavan selainliitännäisen.

3. Voit lisäksi estää Google Analyticsia keräämästä tietoa klikkaamalla seuraavaa linkkiä. Tämä asettaa opt-out-evästeen, joka estää pysyvästi tietojesi keräämisen vieraillessasi tällä verkkosivustolla. Estä Google Analyticsia käsittelemästä tietojasi napsauttamalla tästä.

6. YHTEYDENOTTOLOMAKE

Voit ottaa meihin yhteyttä verkkokaavakkeella. Yhteydenottokaavakkeen käyttöä varten tarvitsemme nimesi ja sähköpostiosoitteesi. Voit antaa muita tietoja, mutta ne eivät ole pakollisia.
Tietojen käsittelyn oikeusperuste on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan alakohta f. Käsittelemme tietojasi vain vastataksemme kyselyysi, ja ne poistetaan 30 päivän kuluttua. Tietojasi ei luovuteta kolmannelle osapuolelle.

6.1. SOSIAALISEN MEDIAN LIITÄNNÄISET

Verkkosivustollamme käytetään sosiaalisten verkkojen Facebook ja Google+ sekä mikroblogipalvelu Twitterin niin kutsuttuja sosiaalisen median liitännäisiä ("liitännäiset"). Näitä palveluja tarjoavat yritykset Facebook Inc., Google Inc. ja Twitter Inc. ("tarjoaja").

Facebookin ylläpitäjä on Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA ("Facebook"). Yleiskatsaus Facebookin liitännäisistä ja niiden ulkoasusta on osoitteessa: developers.facebook.com/docs/plugins

Google+:n ylläpitäjä on Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA ("Google"). Yleiskatsaus Googlen liitännäisistä ja niiden ulkoasusta on osoitteessa: developers.google.com/+/web/

Twitterin ylläpitäjä on Twitter Inc., 1355 Market St, Suite 900, San Francisco, CA 94103, USA ("Twitter"). Yleiskatsaus Twitter-painikkeista ja niiden ulkoasusta on osoitteessa: dev.twitter.com/web/tweet-button

Jos vierailet sellaisella verkkosivustomme sivulla, joka sisältää liitännäisen, selaimesi luo suoran yhteyden Facebookin, Googlen tai Twitterin palvelimiin. Kukin tarjoaja välittää liitännäisen sisällön suoraan selaimeesi ja liittää sen sivuun. Liitännäisten liittämisen avulla tarjoajat saavat tiedon, että selaimesi on hakenut verkkosivustomme kautta kyseisen sivun, vaikka sinulla ei ole profiilia tai et juuri sillä hetkellä ole kirjautuneena sisään. Selaimesi välittää nämä tiedot (sisältäen IP-osoitteesi) suoraan kyseisen tarjoajan palvelimelle Yhdysvaltoihin, jolle ne tallennetaan.

Jos olet kirjautuneena johonkin palveluun, tarjoajat voivat välittömästi liittää vierailusi verkkosivustollamme Facebook-, Google+- tai Twitter-profiiliisi. Jos viestit liitännäisillä, esimerkiksi painamalla "Tykkää"-, "+1"- tai "Twiittaa"-painiketta, vastaava tieto välitetään samoin suoraan tarjoajan palvelimelle ja tallennetaan sinne. Tiedot julkaistaan lisäksi sosiaalisessa verkossa tai Twitter-tililläsi, ja siellä se näkyvät yhteyshenkilöillesi.

Tietojen keräämisen tarkoitus ja laajuus sekä tietojen jatkossa tapahtuva käsittely ja käyttö tarjoajien toimesta sekä tähän liittyvät oikeutesi ja säätelymahdollisuutesi yksityisyytesi suojaamiseksi on kerrottu tarjoajien tietosuojailmoituksissa.


Jos et halua, että Google, Facebook tai Twitter liittävät verkkosivustomme kautta kerätyt tiedot välittömästi profiiliisi kyseisessä palvelussa, sinun on kirjauduttava ulos kyseisestä palvelusta ennen vierailuasi verkkosivustollamme. Voit estää liitännäisten lataamisen kokonaan myös selaimesi lisäosilla, esim. NoScript-lisäosalla (http://noscript.net/).

6.2. UUTISKIRJE

Tarjoamme sinulle verkkosivustollamme mahdollisuuden tilata uutiskirjeemme. Mikäli olet antanut meille erillisen suostumuksen siitä, että voimme tiedottaa sinulle sähköpostitse yrityksemme tuotteista ja palveluista, vastaava tietojen käsittely tapahtuu yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan alakohdan a perusteella.

Voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa ilman, että tämä vaikuttaa siihenastisen käsittelyn lainmukaisuuteen. Jos suostumus peruutetaan, lopetamme vastaavan tietojen käsittelyn.

Jos et halua enää tulevaisuudessa vastaanottaa uutiskirjettä, voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa uutiskirjeen peruutuslinkin kautta, joka on jokaisessa uutiskirjesähköpostiviestissä, tai verkkosivulla: www.bod.fi/newsletter-fi.html.

6.3. GOOGLE ADWORDS -KONVERSIOSEURANTA JA UUDELLEENMARKKINOINTI

Käytämme Googlen uudelleenkohdistustekniikoita, joilla voidaan tarjota sinulle mahdollisimman hyvin kiinnostustasi vastaavaa mainontaa myös muilla verkkosivuilla. Tietojen käsittely tapahtuu yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan alakohdan f perusteella.
Kun vierailet verkkosivustollamme, haetaan selaimesi tai päätelaitteesi tunnistusominaisuuksia, arvioidaan IP-osoitteesi tai tallennetaan tunnistusominaisuus pienenä tekstitiedostona (esim. nk. kolmannen osapuolen evästeenä) päätelaitteellesi. Eri verkkosivustoilla vieraillessasi kerätään tietoa verkkosivujen käytöstäsi. Ominaisuudet on rakennettu pseudonyymisinä. Jos olet kirjautuneena sisään Google-tililläsi, nämä ominaisuudet voidaan liittää suoraan profiiliisi. Google voi liittää ja tallentaa vierailusi verkkosivustollamme ominaisuuksiisi, jotta sinulle voidaan näyttää kohdistettua mainontaa muilla verkkosivuilla. Näin Google voi todeta myös edellisen vierailun verkkosivustollamme. Google tunnistaa päätelaitteesi ja selaimesi, esim. kun haet sivun, joka avaa mainoksen Googlen toimeksiannosta.

Uudelleenmarkkinointi
Voimme varustaa verkkosivustomme asiasanoilla, jotka sisältävät ilmaisuja sivuston sisällöstä, kuten tarjottavista tuotteista. Google saa nämä asiasanat, jotka eivät sisällä henkilökohtaisia tai arkaluontoisia tietoja. Kun vierailet sivulla, jolla on tiettyjä tuotteisiin liittyviä asiasanoja, Google tallentaa ne ja liittää ne nimettömiin tunnistusominaisuuksiisi. Tämän liittämisen avulla Google pystyy havaitsemaan, näkyykö ja mahdollisesti mikä mainontamme näkyy sinulle.

Eri laitteiden välinen uudelleenmarkkinointi
Google voi liittää teknisesti esim. päätelaitteidesi, kuten tabletin, älypuhelimen ja sähköpostilaatikon nimettömät ominaisuudet keskenään (Cross Device Marketing). Tämä edellyttää, että olet aikaisemmin antanut Googlelle suostumuksen tähän tietojen käsittelyyn. Näin Google voi suorittaa mainoskampanjoita kohdistetusti eri päätelaitteiden kautta.

Tietosi siirretään Googlelle ja tallennetaan Yhdysvalloissa. Asianmukainen tietosuojan taso on saavutettu yleisen tietosuoja-asetuksen 45 artiklan 1 kohdan mukaisesti Googlen osallistumisella Privacy Shield -sopimukseen. Meillä on tämän lisäksi Google Inc.:in (Yhdysvallat) kanssa rekisterinpitäjän lukuun tapahtuvaa käsittelyä koskeva sopimus yleisen tietosuoja-asetuksen 28 artiklan mukaisesti. Google käyttää tämän mukaisesti kaikkia tietoja ainoastaan tiukasti käyttötarkoitukseen sidotusti arvioidakseen meille verkkosivustomme käyttöä ja kootakseen raportteja verkkosivuston käytöstä.

Voit milloin tahansa peruuttaa verkkosivustollamme uudelleenmarkkinointia koskevan suostumuksesi, jonka olet antanut evästebannerin kautta. Klikkaa tätä varten seuraavassa kappaleessa olevaa linkkiä.
Kiellä laitteiden välinen uudelleenmarkkinointi Googlen verkkosivustolla osoitteessa support.google.com/ads/answer/2662922 muuttamalla personoidun mainonnan asetuksia. Huomaa, että nämä asetukset eivät välttämättä vaikuta kaikkiin päätelaitteisiin. Jos käytät päätelaitetta Google-tililläsi, nimettömät ominaisuudet liitetään mahdollisesti tiliisi. Jos et halua tätä, kirjaudu ulos tililtä.

Facebookin mukautettu kohderyhmä
Käytämme "Facebook-pikseliä" Facebook Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, CA 94025, USA ("Facebook"). Sen avulla voidaan seurata käyttäjien käyttäytymistä, kun he ovat nähneet Facebook-mainoksen ja napsauttaneet sitä. Tällä menetelmällä arvioidaan Facebook-mainosten vaikuttavuutta tilastollisiin ja markkinatutkimustarkoituksiin, ja se voi vaikuttaa mainontatoimenpiteiden optimointiin tulevaisuudessa. Kerätyt tiedot ovat meille nimettömiä eivätkä anna meille viitteitä käyttäjien henkilöllisyydestä. Facebook kuitenkin tallentaa ja käsittelee tiedot niin, että yhdistäminen käyttäjäprofiiliin on mahdollista, ja Facebook voi käyttää tietoja omiin mainontatarkoituksiinsa Facebookin tietokäytännön mukaisesti (https://www.facebook.com/about/privacy/). Voit sallia Facebookille ja sen kumppaneille mainosten kytkemisen Facebookissa ja sen ulkopuolella. Tätä tarkoitusta varten tietokoneellesi voidaan tallentaa lisäksi eväste. Nämä käsittelytoimenpiteet tapahtuvat yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan alakohdan f mukaisesti mainontatoimenpiteidemme optimointia varten.

Mikäli et halua tietojen keräämistä mukautetun kohderyhmän kautta, voit poistaa mukautetut kohderyhmät käytöstä osoitteessa www.facebook.com/settings/. Tätä varten sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin.

Hylkää Facebook-mainonta tietosuojaselosteen osalta: www.facebook.com/ads/preferences/

6.4. MYYNNINEDISTÄMISEEN LIITTYVÄT KILPAILUT

Kilpailujen yhteydessä antamiasi tietoja käytämme ainoastaan voittajien selvittämiseen ja heihin tapahtuvaan yhteydenottoon (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan alakohta f). Voittajille ilmoitetaan kirjallisesti. Emme käytä tietojasi markkinointitarkoituksiin. Poistamme nämä tiedot heti palkinnon luovuttamisen jälkeen tai kun kiellät tietojesi käytön.
Jos olet voittanut, julkaisemme lisäksi suostumuksellasi nimesi verkkosivustollamme ja sosiaalisessa mediassa.

7. KÄYTTÄJÄN OIKEUDET

Voit ottaa meihin yhteyttä verkkokaavakkeella. Yhteydenottokaavakkeen käyttöä varten tarvitsemme nimesi ja sähköpostiosoitteesi. Voit antaa muita tietoja, mutta ne eivät ole pakollisia.
Tietojen käsittelyn oikeusperuste on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan alakohta f. Käsittelemme tietojasi vain vastataksemme kyselyysi, ja ne poistetaan 30 päivän kuluttua. Tietojasi ei luovuteta kolmannelle osapuolelle.

Koskien henkilötietojesi käsittelyä yleinen tietosuoja-asetus takaa sinulle verkkosivuston käyttäjänä määrättyjä oikeuksia:

1. Tieto-oikeus (yleisen tietosuoja-asetuksen 15 artikla):
Sinulla on oikeus vaatia todistus siitä, käsitelläänkö sinua koskevia henkilötietoja. Jos näin on, sinulla on oikeus saada tietoosi nämä henkilötiedot ja yleisen tietosuoja-asetuksen 15 artiklassa eritellyt tiedot.

2. Oikeus oikaisuun ja poistamiseen (yleisen tietosuoja-asetuksen 16 ja 17 artikla):
Sinulla on oikeus vaatia viivytyksettä sinua koskevien virheellisten henkilötietojen oikaisua ja mahdollisesti puutteellisten henkilötietojen täydentämistä. Lisäksi sinulla on oikeus vaatia, että sinua koskevat henkilötiedot poistetaan välittömästi, mikäli voidaan soveltaa yleisen tietosuoja-asetuksen 17 artiklassa eriteltyjä perusteita, esim. mikäli tietoja ei enää tarvita tavoiteltuja tarkoituksia varten.

3. Oikeus käsittelyn rajoittamiseen (yleisen tietosuoja-asetuksen 18 artikla):
Sinulla on oikeus vaatia käsittelyn rajoittamista, jos voidaan soveltaa yleisen tietosuoja-asetuksen 18 artiklassa lueteltuja edellytyksiä, esim. jos olet toimittanut muutoksenhakupyynnön käsittelyä vastaan, mahdollisen arvioinnin ajaksi.

4. Oikeus tietojen siirrettävyyteen (yleisen tietosuoja-asetuksen 20 artikla):
Tietyissä tapauksissa, jotka on eritelty yleisen tietosuoja-asetuksen 20 artiklassa, sinulla on oikeus saada haltuusi itseäsi koskevat henkilötiedot jäsennellyssä, selkeässä ja koneellisesti luettavissa olevassa muodossa, tai voit vaatia näiden tietojen välittämistä kolmannelle osapuolelle.

5. Vastustamisoikeus (yleisen tietosuoja-asetuksen 21 artikla):
Jos tietoja kerätään yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan alakohdan f perusteella (tietojen käsittely oikeutettujen intressien turvaamiseksi), sinulla on oikeus henkilökohtaiseen erityiseen tilanteeseesi liittyvällä perusteella milloin tahansa vastustaa tietojesi käsittelyä. Emme tämän jälkeen käsittele henkilötietojasi, ellei tietojen käsittelylle ole olemassa todistettavissa olevia, pakottavia suojeltavia syitä, jotka ylittävät asianomaisen henkilön intressit, oikeudet ja vapaudet, tai jos käsittely palvelee laillisten oikeuksien toimeenpanoa, käyttöä tai suojelua.

6. Valitusoikeus valvontaviranomaisen kautta
Sinulla on yleisen tietosuoja-asetuksen 77 artiklan mukaan valitusoikeus valvontaviranomaiselle, jos näkemyksesi mukaan sinua koskevien tietojen käsittely rikkoo tietosuojalainsäädännöllisiä määräyksiä. Valitusoikeus voidaan toteuttaa erityisesti asuinpaikkanne, työpaikkanne tai mahdollisen rikkeen tekopaikan valvontaviranomaisen luona.

 

8. TIETOTURVAVALTUUTETUN YHTEYSTIEDOT

Tietoturva-asioistamme vastaava henkilö on aina käytettävissäsi tietosuojaa koskevien tietojen saamista tai aloitteiden tekemistä varten.

Dr. Uwe Schläger
datenschutz nord GmbH
Verkkosivu: www.datenschutz-nord-guppe.de
Sähköposti: office@datenschutz-nord.de
Puhelin: +49 (0)0421 69 66 32 0

Kirjautuminen myBoD-tilille