Siirry yhteenvetoon

Sija 1

8
Työttömän kuolema
Hankamäki, Jukka
Kovakantinen
448 Sivua
ISBN 978-952-318-544-9
€ 42,00
sis. alv., ei sisällä toimituskuluja
  • Kuvaus
  • Kirjailija
  • Arvostelut (0)

Työttömän kuolema

MITEN SAADA TYÖTTÖMYYS TUOTTAMAAN?

Työttömyys liittyy globalisaatioon ja vapaaseen hintakilpailuun, mutta arvoja luodaan myös palkatun työn ja yritysten ulkopuolella. Niinpä työttömiä ei pitäisi lannistaa vaan kannustaa omatoimisuuteen, esimerkiksi opiskeluun ja henkisten arvojen tuotantoon.

Perustulojärjestelmän lisäksi kirjassa pohditaan, miten pärjätä työn ja opiskelun käänteissä. Kirjoittajan mukaan työnantajien ja -tekijöiden edut voivat toteutua vain kansallisen edun tunnustamisen kautta.

”Työttömän kuolema” on kirja poliitikkojen ja yrityskonsulttien ilosanomaan kyllästyneille. Sen lähtökohtana on työelämän filosofinen arvoanalyysi ja lopputuloksena ihmisten onnellisuuteen tähtäävän järjen etsintäkuulutus.

”Työttömän kuolema on filosofiseksi opukseksi selkeästi, sujuvasti ja provosoivastikin kirjoitettu, ja sitä voi suositella niin työntekijöille kuin työnantajillekin.”
Pekka Wahlstedt, Helsingin Sanomat 5.6.2005

Filosofian tohtori Jukka Hankamäen suositusta teoksesta on nyt saatavilla kolmas, ajantasaistettu painos.

Jukka Hankamäki

FT, VTT Jukka Hankamäki on toiminut tutkijana ja opettajana useissa yliopistoissa ja korkeakouluissa. Hän on kirjoittanut toistakymmentä itsenäistä teosta filosofian alalta ja julkaissut artikkeleita tieteellisissä aikakauslehdissä.

Kirjailijan muut julkaisut

Kirjautuminen myBoD-tilille