Brooklynin märkä lumi

Brooklynin märkä lumi

Kati Luoma

Kovakantinen

350 sivua

ISBN-13: 9789528021315

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 20.04.2020

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
26,90 €

sis. alv. / Toimituskulut

Heti saatavilla

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Anna ja Emma ovat mummi ja tyttärentytär, luonteiltaan toistensa vastakohdat. 84-vuotias Anna on rohkea ja sanavalmis, 33-vuotias toimittaja Emma taas konflikteja viimeiseen asti välttävä itsensä pohdiskelija. Työelämästä vähitellen syrjään joutuva Emma alkaa kerätä talteen tuonpuoleiseen kaipaavan mumminsa lennokkaita tarinoita menneisyydestään. Tapaamisten jatkuessa Emma huomaa, että jutut eivät jääkään muutamaan hauskaan sattumukseen.

Omassa elämässään Emma joutuu työttömyyden pitkittyessä yhä ahtaammalle, ja uusia haasteita kaipaava aviomies, pelokas tytär ja hankala isä vaativat kaikki häneltä osansa.

Epävarman kirjoittajan mielessä alkaa siintää kirja, jonka rivejä hahmoteltiin jo kauan ennen hänen syntymäänsä. Kuka on oikeutettu kirjoittamaan ja kenen tarinasta lopulta on kysymys?

Teos tuo lukijan eteen historiallisen Oulun nuoren, mielikuvituksekkaan tytön silmin ja kuvaa samalla lämmöllä 2000-luvun naisen haasteita.
Kati Luoma

Kati Luoma

Kati Luoma (s. 1979) on kirjoittaja Oulun pohjoisosista, Perämeren rannalla sijaitsevasta Kellon Kiviniemen kylästä. Toimittajataustainen Luoma on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden maisteri ja rakastaa pienten ihmisten suuria tarinoita.

Kati Luoma - Brooklynin märkä lumi

Kirja vieköön -blogi

elokuuta 2020

Luoman teksti on hallittua, virheetöntä ja asiallista. Brooklynin märkä lumi on meidän lähihistoriaamme hyvin valaiseva teos; ja tietenkin kunnianosoitus kirjailijan Helena-mummille. Kirjan tunnelma on lämmin ja ymmärtävä, monia teemojakin löytyy. Jokaisella sukupolvella on elämässään omat haasteensa ja yksilö vastaa niihin omasta persoonallisuudestaan käsin. Nämä kaksi saman suvun eri sukupolven naista suhtautuivat haasteisiinsa hyvin eri tavoin. Anna oli jo lapsena hyvin reipas ja sanavalmis, Emma taas vetäytyvä ja ristiriitoja kaihtava. Minusta on hienoa, että Luoma on tallentanut mumminsa tarinat ja entisen Oulun elämänmenon. Lopuksi totean vielä, että Brooklynin märkä lumi on edustava kirja: kaunis kovakantinen teos, jossa on vieläpä kirjanmerkkinauha! Kaikenkaikkiaan laadukas esikoisteos.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.