Elämäni tarina 5-6
Uutuus

Elämäni tarina 5-6

Giacomo Casanova

Pehmeäkantinen

676 sivua

ISBN-13: 9789525710953

Kustantaja: Faros

Julkaistu: 19.02.2021

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
35,90 €

sis. alv. / Toimituskulut

Heti saatavilla

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Venetsialainen maailmanmies Giacomo Girolamo Casanova (1725-1798) oli näyttelijäpariskunnan vähälahjaiseksi luultu lapsi, joka murtautui muotistaan ja hankki äitinsä varakkaiden mesenaattien suojeluksessa hyvän koulusivistyksen Padovan yliopistossa. Monien mutkien kautta hänestä kasvoi kosmopoliitti, joka ehti elämänsä aikana matkustella joka puolella valistuksen ja rokokoon aikakauden Eurooppaa, hankkiutua ylhäisimpiin seurapiireihin, tavata aikansa merkkihenkilöitä paavi Benedictus XIV:stä Voltaireen ja hankkia elantonsa mitä moninaisimmin keinoin. Casanova oli vakaumuksellinen elämästä nautiskelija, joka ansaitsi älynsä ja esiintymistaitonsa turvin omaisuuksia vain tuhlatakseen ne uhkapeleihin ja ylellisyyksiin.

Casanovan muistelmat ovat vuosisatansa kiehtovimpiin kuuluva aikalaiskuvaus ja mukaansatempaava seikkailukertomus, jonka huimat käänteet myöhempi tutkimus on osoittanut pitkälti totuudenmukaisiksi. Muistelmiensa vuosiin 1756-1760 keskittyvissä 5. ja 6. osassa Venetsiasta maanpakoon joutunut Casanova matkustaa laajalti Länsi-Euroopassa niittäen menestystä ja ohimenevästi mammonaakin muun muassa Pariisin lottoarvontojen perustajana, Ranskan valtion salaisena agenttina, finanssimiehenä, tekstiilitehtailijana sekä salatieteisiin uppoutuneiden mesenaattiensa keskuudessa alkemistina ja kabbalistina. Hän joutuu kahnauksiin lain kanssa, kokee onnea ja pettymyksiä rakkaudessa ja kohtaa matkallaan aikansa merkittäviä poliitikkoja, diplomaatteja, ruhtinaita, tiedemiehiä ja filosofeja.
Giacomo Casanova

Giacomo Casanova

Giacomo Casanova (1725-1798) oli venetsialainen seikkailija ja kirjailija, jonka Histoire de ma vie on 1700-luvun keskeisiä muistelmateoksia.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.