Evoluutiokellossa ihmisen aika

Evoluutiokellossa ihmisen aika

Teuvo Raiskio

ePUB

528,4 KB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789528047353

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 09.09.2021

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
35,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Nykyisin on teoriaa, että universaalia aikaa ei ole. Aika näyttäytyy ihmisen psykofyysisenä mielikuvana, jolla on osaltaan peilattu omia tunnetiloja suhteessa ympäristöön ja yhteisöön. Ajan kulun kokemusta on selitetty erilaisilla aikakäsityksillä kuten syklisellä ja lineaarisella. Nämä ovat olleet tärkeitä osia yhteisöjen maailmankuvissa ja sosioekonomisissa toimissa. Sydämen toistuva syklinen syke kytkee meidät keholliseen evoluutiokelloon ja sen kulttuuriseen rytmiin. Sumerilaiset loivat nykyisen kellotetun ajan matemaattisen perustan, jolla pyrittiin myös selittämään ympäristössä havaittavaa syklisyyttä. Aikaa alettiin mittaamaan erilaisilla kelloilla. Elämme edelleen ihmisen vanhaa joustavaa ja suhteellista psykologista aikaa, jota joudumme sovittamaan yhteisön määrittämään kellotettuun aikaan!
Teuvo Raiskio

Teuvo Raiskio

Teuvo Raiskio
Syntyisin Pudasjärveltä. Työuraa metsä- ja sosiaalialalla sekä Oulun yliopistossa. Tutkimuksia historia-alalta. Luentoja Oulu-opistolla kulttuurievoluutiosta ja maailmankuvista. Filosofian tohtori Oulun yliopistosta (1997). Yleisen historian väitöskirja liittyi Afrikkaan.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite