Fenix 2.0

Fenix 2.0

Klaus Oesch

ePUB

355,5 KB

DRM: DRM-kopiosuojaus

ISBN-13: 9789529446476

Kustantaja: Klaus Oesch

Julkaistu: 09.06.2021

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
12,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Lukeaksesi tämän DRM-kopiosuojatun e-kirjan, sinulla tulee olla Adobe ID ja käytössäsi lukusovellus, joka tukee Adobe DRM-suojausta. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Fenix 2.0 on ensimmäinen osa löytöretkellä tietoyhteiskunnan alkulähteille. Se kertoo todellisen jännitystarinan maamme tietoteknikan historiasta. Se on myös kertomus heille, jotka haluavat ymmärtää nykyisen maailmankuvan muutoksen. Kolmekymmentäviisi vuotta sitten käyty kamppailu on nykynörttien kulttikamaa.

Vuonna 1987 WSOY järjesti esikoiskirjailijoille Mika Waltari-romaanikirjoituskilpailun. Kisaan tuli 800 käsikirjoitusta, joista kirjallinen tuomaristo valitsi allekirjoittaneen "Fenix"- käsikirjoituksen toiselle sijalle. Romaani kertoi todellisen faktaprojektin fiktiivisenä teoksena.
Klaus Oesch

Klaus Oesch

Klaus Oesch aloitti tietotekniikan ja yhteiskuntatieteiden opiskelun vuonna 1965. Valtiotieteen maisteriksi hän valmistui 1968 Helsingin yliopistosta aiheenaan tietotekniikan ammatit ja roolit.

Opetus- ja systeemiohjelmoinnin opettajana hän johti Nokia suurkonejärjestelmän GE 635 käyttöönoton General Electricin tehtailla Phoenix, Arizonassa. Samalta kokoonpanolinjalla valmistuivat Yhdysvaltain Apollo kuulennon järjestelmien asennukset. Tuloksena oli Suomen mittavimman moniajojärjestelmän käyttöönotto 1970 Nokia Datan piikkiin.

Klaus Oesch toimi tieto- ja viestintätekniikan kehitys- ja johtotehtävissä 25 vuoden ajan Nokia Datassa, ja Suomen suurimman ajantasajärjestelmän – Kansallispankin käyttöönotossa.

Japanin ja Kaukoidän audio-videoammattielektroniikan (Panasonic, Technics, Pioneer) markkinointijohtaja sekä multimediatekniikan (Apple tietokoneet) kansainvälisissä ja opetusalueen markkinoinnissa hän toimi vuoteen 1990 saakka.

Vuosina 1991 - 1998 hän luennoi ja kehitti Tampereen yliopistolle pyynnöstä Suomen ensimmäisen hypermedialaboratorion ja käynnisti Tampereelle 1992-1999 50 henkeä työllistäneen Mediayhtiö Sansibarin, jonka Talentum kustannus osti 1997. Vuosina 1999-2009 Klaus Oesch toimi Nokian mobiilisisältöjen patentoijana ja konsulttina. Hän tuotti media-alueen osaamiskeskuksia , suunnitteli ja johti Tekesille 2003-2007 "Fenix - Vuorovaikutteinen tietotekniikka-ohjelma. Filosofian tohtorin tutkinnon hän suoritti toimiessaan tuon ohjelman koordinaattorina. Väitöksen aiheena oli vuonna 2007 Tampereen yliopistosta "Virtuaalinen voimaantuminen" ja aineistonaan työ- ja elinkeinomisteriön rahoittamien yritysten ekosysteemi.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.