Unelma onnesta

Unelma onnesta

Astaterhikki Salonen

ePUB

327,6 KB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789528031819

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 04.12.2020

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
15,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Keskustassa on järvi ja sen keskellä pieni saari. Siinä on ollut Bao An Temple aina vuoteen 1888. Silloin ranskalaiset päättivät rakentaa uuden upean postitalon ja temppeli raivattiin sen tieltä. Temppelistä on jäljellä enää torni muistuttamassa pyhästä paikasta.

Kantapaikkani on katukahvila pienen -järven rannalla. Sen lähellä on mainittu postitoimisto, josta haen hankkeelle ja itselleni tulevan postin miltei päivittäin. Ohjelmaan kuuluu aina kahvit ja pieni rupattelu henkilökunnan ja muiden asiakkaiden kanssa. Kyllä, kielitaito kasvaa, kun uskaltautuu tekemään virheitä.
Elämä tuntuu ihanalta, vapaalta ja antoisalta. Saan uusia ystäviä niin Hanoissa asuvista suomalaisista kuin sinne muista maista tulleista. Vietän aikaa australialaisten, filippiiniläisten ja monien muiden kansallisuuksien edustajien kanssa.

Kotilemmikiksi olen saanut hiiren. Tapasimme keittiössä. Se tuijotti minua pelokkaana riisipaketin takaa.

Älä pelkää. En tee sinulle pahaa. Ole rauhassa, Menen yläkertaan.

Pian hiirulainen seurasi minua yläkerran työhuoneeseen, jossa valmistelin koulutusmateriaaleja.

Eräänä tavallisena päivänä käyn taas postissa ja kahvilassa. Menen illalla ajoissa nukkumaan, kun aamulla on herätyskello soimassa kello 5. Lähdemme kohti pohjoista, teenviljelykylää. Materiaalit ovat valmiit ja hyvien yöunien jälkeen olen valmis uuteen päivään.

Yöllä herään siihen, kun jokin kopsahtaa. En viitsi nousta katsomaan. Ystäväni hiiri varmaan liikkuu jossain päin taloa.

Aamulla nousen reippaana ja lähden laskeutumaan alakertaan.

Mitä??? Enkö ole muistanut laittaa ovea lukkoon nukkumaan mennessäni?

Alas tullessani huomaan, että ulko-oven ikkunalasi on rikki. Ovi on auki, raollaan.

Tänne on murtauduttu, ajatus iskee rajusti.

Juoksen nopeasti ylös ja tutkin laukkuni. Se on pudonnut lattialle ja on TYHJÄ. Kaikki pankista nostamani projektin rahat ja omat rahani on viety.
Astaterhikki Salonen

Astaterhikki Salonen

Astaterhikki Salonen syntyi 1940-luvun maaseudulla ja kasvoi pienessä kyläyhteisössä. Sittemmin hänen retkensä ovat kuljettaneet häntä eri puolille maailmaa ja nyt takaisin kotikonnuille.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.