Lasten ja nuorten tietokirjat

Usein lapset ja nuoret menettävät oppimisen motivaatiota, jos uusi tieto vain sanellaan heille tai esitetään liian vaikeatajuisesti. Tämä rajoittaa lasten luontaista halua oppia ja vähentää oppimisen motivaatiota, sisällöt unohtuvat nopeasti. Lapsille ja nuorille tarkoitetussa tietokirjallisuudessa keskitytään tekemään niistä ymmärrettävät ja ikätasoiset, mikä herättää ja ylläpitää uteliaisuutta nuorten lukijoiden keskuudessa. Lukuisat kuvat ja nuorta lukijaa ajatellen tehty toteutus tukevat lukijoiden oppimista ja herättävät mielenkiinnon.

 1. Pikkutassujen kasvikirja Villiyrttejä etsimässä
  Marianne Mattila
  Kustantaja: Books on Demand Julkaistu: 14.08.2019
 2. Kirja Äidille Minun Ajatus Kirjat
  Kustantaja: Books on Demand Julkaistu: 02.04.2019
 3. Suosittu
  Tarinoita matematiikasta Alkuluvuista Elämän peliin
  Janne Hakkarainen
  Kustantaja: Books on Demand Julkaistu: 05.03.2019
 4. Palasen palaset Työväline oppilaanohjaukseen
  Sanna Samppa
  Kustantaja: Kootaan palaset oy Julkaistu: 04.03.2019
 5. Tunnelmatreffit II Kirjoitellen, ahkeroiden, askarrellen
  Lea Tuulikki Niskala
  Kustantaja: Books on Demand Julkaistu: 30.01.2019
 6. Odottamaton retki Soluseikkailu
  Matti Vuento
  Kustantaja: Books on Demand Julkaistu: 22.01.2019

Aiheiden kirjo on laaja

“Pelkkä tieto ei riitä – sitä on myös osattava käyttää. Pelkkä aikomus ei riitä – on ryhdyttävä toimeen.” (Johann Wolfgang von Goethe)

Lasten ja nuorten tietokirjojen tehtävä on antaa tietoa mitä erilaisimmista aiheista yksinkertaisesti ja helppotajuisesti, lukijansa kehitysvaiheen mukaisesti. Nuoret voivat tietokirjojen avulla helposti syventää tietojaan ja eri aihepiirien tuntemustaan, olipa kyse sitten Euroopan historiasta, avaruudesta, merten syvyyksistä tai omasta kehosta. Lasten ja nuorten tietokirjallisuudessa tietoa välitetään lukijan tasoisella tavalla, kiinnostavasti ja mukaansatempaavasti.

BoD:n kirjakaupasta löytyy tietokirjoja lapsille ja nuorille mitä erilaisemmista aiheista. Tutustu monipuoliseen valikoimaamme ja löydä omat suosikkisi!