Lukiolaisen päiväkirja 1924-1925

Lukiolaisen päiväkirja 1924-1925

Viljo V. Kailan elämäkerta - osa I

Viljo V. Kaila , Anna-Liisa Kaila-Walsh (Ed.)

Osa 1 tästä sarjasta

Historia, uskonto & humanistiset tieteet

Pehmeäkantinen

196 sivua

ISBN-13: 9789528065005

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 15.06.2022

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Kyllä

Arvostelu::
0%
22,90 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Viljo V. Kaila (1907-1958) oli Kaarlelan kirkkoherran Edvard Johansson-Kailan ja hänen vaimonsa Annan yhdeksäs, nuorin lapsi. Perheen aikakirjoihin lisätään nyt Villen nuoruuden ajan päiväkirjat sukulaisten ja ystävien iloksi ja aikakaudesta kiinnostuneita varten.

Lukiolaisen päiväkirja 1924-1925 on kolmiosaisen, valokuvilla runsaasti kuvitetun elämäkerran ensimmäinen osa. Aluksi on eri lähteistä koottu kuvaus Villen varhaisvuosista, suuren perheen kuulumisista, Kaarlelan pappilasta ja Aaltola-huvilasta.

Kirjan pääsisältönä on Villen päiväkirja. Sen merkinnät ovat hyvin suppeita, mutta kun niitä on joka päivältä puolentoista vuoden ajalta, syntyy todenmakuinen kuva koulupojan elämästä - tai lähinnä kiinnostuksen kohteista - satakunta vuotta sitten.

Päiväkirjan aikaan Villellä oli kaksi elämänpiiriä. Talvielämä oli Helsingissä, jossa hän kävi Helsingin Suomalaista Yhteiskoulua. Pääharrastus oli Helsingin suojeluskunnan koululaispataljoona. Kesäelämä oli Kokkolassa, missä suurin rakkaus oli purjehdus ja retkeily saaristossa.

Päiväkirjassa esiintyvien henkilöiden luettelo on kirjan lopussa.

Jatko-osat: Polyteekkarin päiväkirja 1928-1931. Insinöörin paperit 1934-1958.
Viljo V. Kaila

Viljo V. Kaila

Viljo V. Kaila piti päiväkirjaa lukioaikanaan 1924-1925 ja opiskeluaikanaan 1928-1931. Päiväkirjat julkaistaan hänen elämäkertansa osina I ja II.

Viljo V. Kaila (1907-1958) syntyi Kaarlelan pappilassa kirkkoherra Edvard Johansson-Kailan ja Anna Johanssonin nuorimpana, yhdeksäntenä lapsena. Ville jäi orvoksi 7-vuotiaana, minkä jälkeen vanhemmat sisarukset ottivat alaikäiset hoiviinsa.

Lukiolaisen päiväkirjan aikaan Ville asui talvet Helsingissä ja kävi Helsingin Suomalaista Yhteiskoulua. Kesät hän vietti Kokkolassa, jossa Aaltola-huvila oli edelleen perheen omistuksessa. Polyteekkarin päiväkirjan aikaan hän opiskeli Teknillisessä Korkeakoulussa tie- ja vesirakennusinsinööriksi, oli kesätöissä TVH:lla ja vietti kesälomansa Kokkolassa.

Ura: Tie- ja vesirakennusinsinööri TVH:lla, Kouvolan kauppalaninsinööri, sota-aikana Käkisalmen kaupungininsinöörinä, Rovaniemen kauppalaninsinöörinä, Viipurin katu- ja viemäri-insinöörinä ja Salpalinjalla linnoitusinsinöörinä, sodan jälkeen Kulutusosuuskuntien Keskuksessa Helsingissä, Enso-Gutzeitilla Pankakoskella ja Lahden kaupungininsinöörinä.

Perhe: puoliso Liisa os. Wegelius, lapset Tapani, Panu ja Anna-Liisa.

Anna-Liisa Kaila-Walsh

Anna-Liisa Kaila-Walsh (Ed.)

Anna-Liisa Kaila-Walsh (s. 1942) on Viljo V. Kailan tytär, jota veljet kehottivat toimittamaan isän elämäkerran. Siitä tuli mukaansa tempaava eläkepäivien projekti.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite