Matkaopas gaelinkieliseen Skotlantiin

Matkaopas gaelinkieliseen Skotlantiin

Jani Koskinen

Matkailu & maantiede

ePUB

504,0 KB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789528057055

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 08.03.2021

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
5,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Gaeli on Skotlannissa puhuttu kelttiläinen kieli. Parhaina aikoina sitä puhui enemmistö suurimmassa osassa nykyistä Skotlantia, mutta sortava kielipolitiikka ajoi sen sittemmin vähemmistökielen asemaan kaikkialla muualla paitsi Ulko-Hebridien saarilla. Kielen asemaa on 1900-luvun loppupuolelta lähtien pyritty uudelleen vahvistamaan, mutta toimien riittävyyden voi kyseenalaistaa.

Tämä kirja antaa yleiskuvan kielen nykyisestä asemasta, sen käyttöalojen laajuudesta ja siitä, miten tähän on tultu. Kirjassa pyritään tarjoamaan vastauksia myös kulttuurisesti vastuullisesta matkailusta kiinnostuneille: Voiko matkailija omilla kulutusvalinnoillaan vaikuttaa paikalliskielen elinvoimaisuuteen? Entä mihin kannattaa matkustaa, jos haluaa oppia gaelia ja päästä puhumaan sitä paikallisten kanssa?

Kirjaan sisältyy lyhyt oppikirjamainen osio, jonka tarkoitus on tarjoilla lukijalle makupaloja gaelin kieliopista ja sanastosta sekä innostaa jatkamaan opintoja kirjassa vinkattujen muiden oppimateriaalien avulla. Tässä osiossa vertaillaan gaelia myös sen läheiseen sukulaiseen, Irlannissa puhuttavaan iirin kieleen.
Jani Koskinen

Jani Koskinen

Jani Koskinen on valmistunut Helsingin yliopistosta maisteriksi pääaineenaan suomalais-ugrilainen kielentutkimus. Sivuaineopintoja hänellä on useista muista kieliaineista. Häntä kiinnostavat kielten väliset valtasuhteet ja kielipolitiikka sekä erityisesti vähemmistö- ja alkuperäiskielten yhteiskunnallisen aseman vahvistaminen - niin poliittisen päätöksenteon kuin kielitietoisten kulutusvalintojenkin kautta.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite