Rök i fjärran

Rök i fjärran

Mikaela Nykvist

Osa 1 tästä sarjasta

Pehmeäkantinen

248 sivua

ISBN-13: 9789526881942

Kustantaja: Runsorina Books

Julkaistu: 24.09.2018

Kieli: ruotsi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
19,90 €

sis. alv. / Toimituskulut

Heti saatavilla

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Wasa är en vacker, stor stad med livlig handel och många fartyg som anlöper hamnen.

Året är 1852, sommaren är ovanligt varm och vattnet sinar i brunnarna. Just då slarvar någon med elden, mossan fattar eld och innan dagen är till ända har staden Wasa brunnit ner till grunden.

Elna står på fältet utanför staden när hon noterar att den brinner, en brand som skulle förändra hennes liv totalt. Färden genom den brinnande staden etsar sig fast i hennes minne trots att klarar hon sig helskinnad ur det brinnande helvetet. Amalia sitter och speglar sig när pigan avbryter henne abrupt. Hon tar med sig sin faster och de flyr hals över huvud ut ur staden. Alfred och hans familj i byn Runsor utanför stadsgränsen tar varmhjärtat emot de flyende när de anländer. Både Elna och Amalia kommer till hans gård.

Uppbyggnaden av staden tar länge och det är mycket politik involverat innan några beslut tas. Invånarna lever i en stad utan stad en lång tid och utmaningarna är många.
Elna, Amalia och Alfred går alla tre genom stora förändringar året efter branden och deras hopknutna öden startar med branden.
Mikaela Nykvist

Mikaela Nykvist

Mikaela Nykvist är en finlandssvensk författare, uppväxt i Vasa, som gav ut den omtyckta romanen "Rök i fjärran" år 2017.

Mikaela är magister i informationsvetenskap och jobbar till vardags som dokumentationschef inom industrin.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.