Täydellinen päivä

Täydellinen päivä

Gabriel Korpi

Osa 2 tästä sarjasta

Pehmeäkantinen

204 sivua

ISBN-13: 9789528035558

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 04.11.2020

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
15,90 €

sis. alv. / Toimituskulut

Heti saatavilla

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Entinen poliisi, nykyinen vanhan tavaran kauppias Valo Kurki saa perhetutultaan pyynnön selvittää tapaturmaksi tulkittua kuolemantapausta. Tapaus vie Valon oudoille poluille: onko kyseessä sarjamurhaaja, vai onko kaikki vain sattumaa ja Valon mielikuvitusta? Apua tutkimuksiinsa Valo saa vanhoilta ystäviltään ja verkostoiltaan, mutta keneen hän voi luottaa?

Yksityiselämässäkin tapahtuu yllättäviä käänteitä, kun Valo saa postia toiselta puolen maailmaa. Synkeä syksy ehtii kääntyä pakkastalveksi, ennen kuin arvoitukset ratkeavat - tai ainakin osa niistä.

Täydellinen päivä on jatkoa West Endin tytöille. Sarja sijoittuu 1990-luvun Helsinkiin.

Lukijasuosituksia (West Endin tytöt):

"Tiivistetysti: hyvä tarina, mainio kerronta.
Esikoisdekkari? Esikoiskirja? Tuskin."
(Dekkarihelmenkalastaja, Instagram)

"West Endin tytöt on ilmava kesädekkari, mainiota lomalukemista. Päähenkilökin sai siinä määrin taustayhteyksiä, että jatkoa varmasti seuraa."
(TS, Twitter)
Gabriel Korpi

Gabriel Korpi

Mennyt maailmalla, päätynyt pikkukaupunkiin. Life is what happens when you're busy making other plans.

Dekkarihelmenkalastaja Instagram

joulukuuta 2020

Gabriel Korven Täydellinen päivä (BoD 2020) on jatkoa West Endin tytöt -dekkarin esittelemän Valo Kurjen tarinaan 1990-luvun Helsingissä. Anteron kuoleman selvittelyn lisäksi työkuvioissa mukana ovat arvoitukselliset ja vaikutusvaltaiset venäläiset bisnesihmiset. Valon oman elämän tasapainoa järkyttää Australiasta tullut yllättävä yhteydenotto.
Korven henkilökuvaus on pelkistettyä mutta tarkkaa. Valo on kiinnostava varautuneisuuden ja välittömyyden poikkeuksellinen yhdistelmä. Kerronta etenee dialogin ja Valon sisäisen puheen onnistuneella yhteensovittamisella; kaikki sekin, mikä jätetään kertomatta, vie tarinaa eteenpäin.
Anteron kohtalon selvittyä Valo pohtii keskittyvänsä tulevaisuudessa Arabian kannujen myymiseen. Toivottavasti näin ei käy.

Gabriel Korpi: West Endin tytöt ja Täydellinen päivä

Kirsin kirjanurkka

helmikuuta 2021

Myös Korven luoma päähenkilö on mielenkiintoinen. Rikoksia ratkoo nimittäin entinen rikosetsivä Valo Kurki, joka on perinyt helsinkiläisen vanhan tavaran kaupan. Sivuhomminaan Valo toimii yksityisetsivänä. Yhdistelmä on aika herkullinen! (...) Täydellisessä päivässä vanha perhetuttu pyytää Valoa tutkimaan ystävänsä aikuisen pojan Anteron kuolemaa. Antero on pari vuotta aikaisemmin liukastunut juovuspäissään kalliolta baari-illan jälkeen ja kuollut. Nyt Anteron tavaroiden joukosta on löytynyt uhkauskirje. Oliko Anteron kuolema sittenkään pelkkä onnettomuus? Valo ryhtyy vähäisin toivein selvittämään tapausta saadakseen kuolleen miehen äidille mielenrauhan. (...) Korpi kirjoittaa dialogipainotteisesti, joten tarina etenee kepeän tuntuisesti, helposti. Niukahkot teokset tuntuvat hengittävän vapaasti. Itse ehdin näiden kahden kirjan parissa tykästyä Valo Kurkeen. Onneksi kirjailijalla on jo kolmas dekkari työstettävänään.

Gabriel Korpi: Täydellinen päivä

Kirjojen kuisketta -blogi

joulukuuta 2020

Jo sarjan ensimmäisessä osassa oli ilo huomata, miten sujuva ja konstailematon kirjoitustyyli Gabriel Korvella on. Tekstiä on miellyttävä lukea. Dialogi kuljettaa juonta luontevasti eteenpäin. Pidän siitä, että kaikkea ei aukikirjoiteta, vaan lukijan omille ajatuksille jää tilaa. Kirjan rikosjuoni on omine kiemuroineen kiinnostava ja pitää kiitettävästi lukijan mielenkiintoa yllä.

Kiinnostavaa on nähdä, miten Valon ja Janin suhde etenee ja mitä seuraakaan Australian Kathyn vierailusta. Ja toivottavasti jostakin putkahtaa esille jokin uusi kiinnostava toimeksianto. Eli jatkoa odotellen!

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite