Tarinoita ulkosaarilta
Suosittu

Tarinoita ulkosaarilta

Ihmisiä ja ilmiöitä Suursaaresta, Lavansaaresta, Seiskarista ja Tytärsaaresta

Ulla-Maija Sievinen

Pehmeäkantinen

172 sivua

ISBN-13: 9789528013600

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 18.09.2019

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
16,00 €

sis. alv. / Toimituskulut

Heti saatavilla

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Meri ja sen luomat olosuhteet muokkasivat itäisen Suomenlahden ulkosaarten Suursaaren, Lavansaaren, Tytärsaaren ja Seiskarin ihmisiä. Saarilla oli paljon suuria persoonallisuuksia, ja niillä tapahtui mielenkiintoisia asioita, jollaisista mantereen ihmiset eivät tienneet.

Tämä kirja kertoo saarten ihmisistä ja heidän elämästään ja kohtaloistaan. Oli Lavansaaren Mooses Piispa eli Jymy, Tytärsaaressa yölläkin munkkeja myynyt Elsa ja Tytärsaaren arvostettu ja vieraanvarainen Teuto Yrjönen, Lavansaaressa elämästään pitkää tikkua vetänyt merivartija Pentti Talsi, Seiskarissa sotavangiksi jäänyt Anna Helena Rytkölä eli Eeron Vihtorin Anna Helena, Suursaaressa paljon aikaa viettänyt saaren suuri ystävä, Kotkan poliisipäällikkö Eino Havas. Ja monia, monia muita!

Tämä kirja kertoo lisäksi monenlaisista ilmiöistä ulkosaarilla. Mitä olivat pelätyt suikkaat? Mitä merkitsivät lepakot ja tuulispäät merellä? Miksi apteekkareita tapettiin? Miten meripölly ja jäähatut liittyivät talven tuloon?

Tässä kirjassa kerrotaan myös ulkosaarelaisten lähdön hetkistä kotisaariltaan vuonna 1939. Jokainen heistä koki lähdön omalla tavallaan, mutta jokainen menetti silloin oman saarensa ja kotinsa. Se oli kaikille suuri menetys.
Ulla-Maija Sievinen

Ulla-Maija Sievinen

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.