Porolappalaiset ja erämiehet - Kahdeksan vuodenajan väkeä

Porolappalaiset ja erämiehet - Kahdeksan vuodenajan väkeä

Mauri Nieminen

ePUB

58,8 MB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789528099116

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 25.10.2021

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
19,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Kirja kertoo 10 000 vuotta sitten päättyneen viimeisen jääkauden jälkeisistä suurista muutoksista ja elämän nopeastakin palautumisesta. Suomi kohosi kilometrien paksun jääpeitteen alta, vedet väheni, kasvit, metsät ja eläimet palasivat. Suomi vähitellen asutettiin. Metsästäjä-keräilijät kalastivat ja hyödynsivät suuria, alati vaeltavia villipeuralaumoja, hirviä ja lintuja, Naiset ja lapset keräsivät kasveja, marjoja ja sieniä. Nuotiolla syötiin riekkoa, hyvää hirveä, norppaa ja majavaa, oikeaa paleoruokaa. Poro kesytettiin, ja porolappalaisista tuli poronhoitajia, monipuolista kahdeksan vuodenajan väkeä. Porot elivät luonnonlaitumilla petojen keskellä. Poroista oli moneksi. Eränkäynti oli myös yleistä, sillä tuhansien vuosien ajan tarvittiin vielä turkisten ja nahkojen lämpöä ,suojaa, syötiin paljon lihaa ja kalaa. Elettiin vielä oikeaa eräelämää.
Mauri Nieminen

Mauri Nieminen

Jo 50 vuotta villipeuroja ja porojakin tutkinut, 20 kirjaa ja yli 500 tieteellistä artikkelia julkaissut dosentti, emeritustutkimuspäällikkö kertoo valaisevalla tavalla suomalaisten monet historiat, ja vie lukijat poropoluille sekä vanhoille virkateille, eräpoluille. Kauniit kuvat täydentävät asiantuntevaa tekstiä.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite