Vaskaajien maa

Vaskaajien maa

Uutuus

Proosarunoja elämän kultamailta

Olli Kariniemi

ePUB

186,5 KB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789528078326

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 30.06.2020

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
1,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Vaskaajien maa -kirjan runot ovat lyhyitä kertomuksia, proosarunoja, elämän kultamailta. Meänkieliset murrerunot ovat syntyneet salamavalojen, mainosvalojen ja jouluvalojen synnyttämien lupausten keskellä soraa lapioidessa ja rännien pohjia vaskatessa. Niissä etsimisen, löytämisen ja pettymyksen hetkissä, joita jokaisen elämään väistämättä sisältyy.

Runoissa matkataan Lapin takamaille. Vaelletaan tiettömien taipaleiden taakse sinne jonnekin, missä kohdataan kuusikoissa asuvia kuukkeleita, väistellään tuntureissa ärhenteleviä sopuleita ja paetaan sääskien joukkokokoontumisia sekä luonnonvoimien ehdottomuutta. Ja etsiydytään virvoittavien vesien äärelle nauttimaan lappilaisista nuotioherkuista ja kuuntelemaan, mistä ne meille tarinoivat.
Olli Kariniemi

Olli Kariniemi

Olli Kariniemi on lappilainen kirjoittaja, joka vietti lapsuuden ja nuoruuden Rovaniemellä. Vaskaajien maa -runokirja on hänen viides julkaisu ja jatkoa vuonna 2013 ilmestyneelle Meänkieliselle pakinakokoelmalle Itte tehty elämä. Sole ko alakaa! Näiden teosten lisäksi Kariniemi on julkaissut tietokirjan (2003), essee-kokoelman (2006) ja tehnyt väitöskirjan (2010).

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.