Tarvepainatus - Print on Demand (PoD)

Tarvepainatus

- Print on Demand (PoD)

Tämä voisi olla sinun kirjasi

BoD-SEA-LP-Showcase-A-2
BoD-SEA-LP-Showcase-C-2

Julkaise ensimmäinen kirjasi!

Maksuttomalla myBoD-käyttäjätililläsi toteutat helposti ja kätevästi ensimmäisen kirjaprojektisi. Käyttäjätilin kautta voit myös tilata kirjaasi sen valmistuttua. Halutessa voit julkaista kirjan kirjakauppamyyntiin kaikkien suomalaisten kirjakauppojen ja kirjastojen saataville.

Näin se toimii

Aloita_kirjaprojekti

1. Rekisteröidy

Rekisteröidy maksutta myBoD-käyttäjätilille ja aloita ensimmäisen kirjaprojektisi toteutus.
Lataa_kirjatiedostot

2. Tiedostojen lataus

Lataa kirjasi sisus ja kansi käyttäjätilillesi. Halutessasi voit tehdä kannen muutamalla klikkauksella maksuttoman easyCover-kansityökalun avulla.
Tee_kirjatilaus

3. Kirjatilaus

Kun olet saanut projektisi valmiiksi, voit heti tilata kirjastasi haluamasi määrän myBoD-tilillä ja pian pitelet käsissäsi omaa kirjaasi.

Mitä toteutustapavaihtoehtoja minulla on?

Kirjan ulkonäkö

BoD tarjoaa monipuolisia toteutusvaihtoehtoja kirjallesi, voit valita useiden kokovaihtoehtoejen, paperilaatujen, sidonnan jne. yhdistelmästä omalle kirjallesi sopivimman.

Kustannukset

Mitä se maksaa?

Hintalaskurin avulla voit helposti selvittää kirjasi myyntihinnan ja painokustannukset. Voit kokeilla eri toteutustapoja ja myyntihintaa, niin näet niiden vaikutuksen painkuluihin ja kirjailijapalkkioosi.
BoD-uutiskirje

Maksuton uutiskirje

Parhaat vinkit

Haluaisitko tietää lisää siitä, miten oman kirjan julkaisu BoD:lla toimii? Tilaa maksuton uutiskirjeemme, josta saat monipuolista tietoa ja paljon hyödyllisiä vinkkejä oman kirjasi julkaisuun toteutuksesta markkinointiin.
Haluaisitko tietää lisää siitä, miten oman kirjan julkaisu BoD:lla toimii? Tilaa maks...
BoD-taitto-ja-kustannustoimitus

Palveluita ammattitaidolla toteutetuille kirjoille

Taitto & teksti

Kun käsikirjoituksesi on valmis, on aika saattaa teksti kansien väliin. Monipuolisten taitto-ja tekstinhuoltopalveluidemme puitteissa voit antaa kirjasi toteutuksen ammattilaistemme tehtäväksi. Voit valita eri palveluistamme juuri ne, joita tarvitset.
Kun käsikirjoituksesi on valmis, on aika saattaa teksti kansien väliin. Monipuolisten...

Myyntikanavat

Haluatko myös myydä kirjaasi? BoD tarjoaa kirjallesi erittäin laajat ja kattavat myyntikanavat. Kirjasi on kaikkien suomalaisten kirjakauppojen ja kirjastojen tilattavissa, ja halutessasi saat teoksesi myyntiin myös USA:n, Ison-Britannian, Kanadan ja Australian markkinoille. Maksutomman lisäpalvelumme kansainvälisen myynnin ansiosta voit tavoittaa mahdollisimman laajan lukijakunnan. Voit julkaista kirjasi myös e-kirjana tavoittaaksesi mahdollisimman paljon lukijoita ympäri maailman.
Sinun kirjasi ja e-kirjasi saatavilla näistä ja monista muista kaupoista.

Mikä tekee BoD:sta ainutlaatuisen?

Nopeus ja laatu

Digitaalipainossamme painamme tilauksesta laadukkaita kirjoja nopeasti ja tehokkaasti. Niin pehmeä- kuin kovakantiset kirjat valmistuvat muutamassa päivässä ja lähetetään eteenpäin tilaajalleen.

Huippupalkkiot

Sinulle maksetaan palkkiota jokaisesta kirjakaupan kautta tai kirjastolle myydystä painetusta kirjasta ja e-kirjasta. Päätät itse kirjasi ohjemyyntihinnan ja näin myös oman kirjailijanpalkkiosi suuruuden.

Laajat myyntikanavat

Kun julkaiset kirjasi kirjakauppamyyntiin, voit BoD:lla hyötyä erittäin kattavista myyntikanavistamme. Halutessasi kirjasi on saatavilla myös USA:ssa, Kanadassa, Iso-Britanniassa ja Australiassa, ilman lisämaksua.

Kysymyksiä & vastauksia

Tarvepainatus tarkoittaa, että kirjat painetaan aina vasta tilauksesta. Tämä on mahdollista digitaalipainon ansiosta ja kirjoja voidaan näin painaa yhdestä kappaleesta alkaen.
Kun BoD-kirja tilataan, se painetaan ja sidotaan muutaman arkipäivän sisällä ja lähetetään tilaajalle. Kirjailijana sinun ei siis tarvitse tilata omaa kirjaasi tiettyä vähimmäispainosmäärää. Halutessasi voit tietenkin aina kun tarvitset kirjoja tilata niitä juuri tarvitsemasi määrän.
BoD:lla ei ole vähimmäispainosmäärää. Kirjat painetaan vasta tilauksesta. Tämä on mahdollista digitaalipainon ansiosta ja kirjoja voidaan näin painaa yhdestä kappaleesta alkaen.
BoD tarjoaa monipuolisia toteutusvaihtoehtoja kirjan toteutukseen: kirjan voi tehdä pehmeä- tai kovakantisena, jälkimmäisessä myös lankasidonta on mahdollinen, lisäksi tarjoamme toteutuksen vihkona ja rengaskirjana. Kirjan kansi voidaan laminoida mattana, kiiltävänä tai kohokuvioituna. Voit valita 10 eri formaatista eli sivukoosta ja neljästä eri paperista. Tietenkin voit myös sisällyttää kirjaasi värisivuja.   
Kaikki tarinat eivät koostu yksinomaan tekstistä. Usein käytetään myös kuvia, grafiikoita ja värejä, jotka täydentävät kirjan kertomusta. Voit sisällyttää kirjaasi myös värillisiä elementtejä. 
Jotta kuvat voidaan painaa korkealaatuisina, täytyy niiden laadun olla tarpeeksi korkea. Väri- ja harmaakuvien resoluution tulisi olla vähintään 300dpi, viivapiirrosten vähintään 1200dpi.
Kun lisäät kirjaasi värisivuja, voit valita Standard- ja Premium -painolaadun välillä. Standard-painoa suosittelemme mustavalkoisille kirjoille sekä teoksille, joissa on pieni määrä kuvia ja joiden painokulut halutaan pitää alhaisina. Jos kirjasi sisältää suuren määrän kuvia ja toteutat sen rengaskirjana tai valitset 120g tai 200g paperin, voit valita Premium-painon, jolloin värit toistuvat erityisen kirkkaina painetussa kirjassa. Valitset haluamasi painotavan myBoD-käyttäjätililläsi kirjaprojektia toteuttaessasi.
Normaalisti pehmeäkantisten kirjojen paino ja toimitus kestää 7–10 arkipäivää, kovakantisten kirjojen 11–15 arkipäivää tilauksen tekohetkestä. Lisätietoja toimituksesta löydät täältä.
Mikäli olet rekisteröitynyt myBoD-käyttäjätilillle ja meillä on sähköpostiosoitteesi, lähetetään sinulle automaattisesti sähköposti-ilmoitus, kun tilaamasi kirjat on lähetetty sinulle.
Kirjailijalle aiheutuva taloudellinen riski on minimaalinen. Tämä johtuu siitä, että kirjoja painetaan vasta tilauksesta. Sinun ei siis tarvitse rahoittaa etukäteen tiettyä painosmäärää kirjastasi tai tilata minkäänlaista vähimmäispainosmäärää. Maksat vain valitsemistasi palveluista ja mikäli kirjasi julkaistaan kirjakauppamyyntiin, kertamaksun julkaisusta. Sen jälkeen kirjasi on saatavilla niin kauan kuin haluat. Juoksevia kuluja ei ole. Kirjasi myynnistä sinulle maksettavan palkkion saat päättää itse, sillä päätät itse kirjasi ohjemyyntihinnan. Hintalaskurimme avulla voit laskea ansiomahdollisuutesi.

Voit laskea tarkat mitat kansitiedostollesi kansilaskurissamme
Kyllä, tarjoamme esimerkiksi näitä vaihtoehtoja:

1. Anna kirjan taitto ammattilaisten tehtäväksi: Kirjan sisuksen taittopalveluidemme puitteissa sinulla on eri vaihtoehtoja, joista voit valita omalle kirjallesi sopivimman.

2. Voit käyttää valmiita Word-mallipohjia kirjasi taittoon. Mallipohjan voit ladata maksutta käyttöön kotisivujemme "Ladattavia tiedostoja"-osiosta kohdasta "Mallipohjia"

3. Lue kolmiosainen blogiartikkelisarjamme "Kirjan sisus Wordin avulla", josta saat kattavat ohjeet sisuksen taittoon tekstinkäsittelyohjelmalla.
Kannella on ratkaiseva merkitys lukijan mielenkiinnon heräämiselle ja siksi sen suunnitteluun kannattaa käyttää hieman aikaa ja vaivaa. Omakustantajana huolehdit itse kannen toteutuksesta ja BoD:lla sinulla on siihen eri vaihtoehtoja. 
BoD tarjoaa kannensuunnittelupalveluita. BoD Basic -kansipalvelussa voit valita yli kolmestakymmenestä kansipohjasta mieleisesi. Lisäksi voit valita kannellesi yhden tai kaksi 26 taustaväristä, riippuen siitä, montako eri väriä valitsemassasi kansimallissa on.
Taittajamme mitoittaa kannen kirjaprojektiisi sopivaksi, muokkaa värit toiveidesi mukaan ja liittää kanteen tekstit ja mahdolliset kuvat. Saat valmiista kannesta vedoksen tai esikatselun nähtäväksesi ennen kuin kirja menee painoon.
BoD Premium -kansipalvelussa graafikkomme suunnittelee kannen täysin yksilöllisesti juuri sinun kirjaasi varten ja kohderyhmääsi ajatellen. Voit toimittaa meille kuvamateriaalia kantta varten ja omat toiveesi otetaan tietenkin kannen suunnittelussa huomioon. Graafikkomme tekee sinulle kaksi ehdotusta, joista voit valita mieleisesi. Tietenkin myös Premium-kannesta saat sen valmistuttua painetun vedoksen tai esikatselun ennen kirjasi painoa.
BoD:n maksuttoman, myBoD-käyttäjätililtä löytyvän easyCover-työkalun avulla voit helposti toteuttaa ammattimaisen kannen ilman taitto- tai grafiikkaohjelmia. Voit valita 24 eri kansimallista mieleisesi, jokaisesta mallista on myös neljä eri värivaihtoehtoa. Kansimallista riippuen kanteen voi liittää valokuvan tai se toteutetaan täysin typografisin keinoin. Kansi on varmasti oikein mitoitettu ja viivakoodi tulee automaattisesti kanteen. 
Jos sinulla on mahdollisuus käyttää ammattimaisia taitto-ohjelmia ja sinulla on kokemusta graafisesta suunnittelusta, voit tietenkin tehdä kannen itse alusta loppuun. Kotisivujemme kansilaskurin avulla voit laskea oikeat mitat kannellesi. Laskurista näet myös, kuinka paljon leikkuuvaraa sinun tulee jättää ja kuinka leveä kirjan selkä on. Muista myös liittää kanteen viivakoodi. Saat sen helposti luotua myBoD-käyttäjätilillä. 

Asiakaspalvelumme neuvoo

09 2516 6349 info@bod.fi (ma-pe) Puhelimitse ma-ke 10-16, to 11-15

fingerprint: Blogi kirjailijoille

Blogissamme annamme vinkkejä kirjan julkaisuun ja markkinointiin liittyen ja kerromme yleisemmin kirja-alasta ja omakustantamisesta.