KIRJAN JULKAISEMINEN

BoD:n avulla julkaiset kirjasi ja e-kirjasi kirjakauppamyyntiin ja ansaitset jokaisesta myydystä kirjasta palkkiota, joka maksetaan sinulle säännöllisesti. Heti kun olet viimeistellyt käsikirjoituksesi, parhaassa tapauksessa myös antanut sen korjausluettavaksi tai kustannustoimitettavaksi, huolehtinut kirjan sisuksen taitosta ja kannen suunnittelusta, lataat painovalmiit PDF-tiedostosi myBoD-käyttäjätilillesi julkaistaksesi painettuna ja/tai e-kirjana. 

BoD huolehtii kirjasi myynnistä ja jakelusta

BoD:n toiminta-ajatus on, että kirjoja painetaan tarpeen mukaan, vasta tilauksesta. Julkaistuasi kirjasi sen digitaaliset painomallit ovat BoD:n palvelimella ja kirjasi tuotetiedot lähetetään kirjakauppojen ja kirjastojen tuotetietokantoihin. Näin se on kirjakauppojen, verkkokirjakauppojen ja kirjastojen saatavilla. Kun kirjaasi tilataan, painamme ja lähetämme sen tilaajalle: kirjakauppiaalle, kirjastolle tai tietenkin myös sinulle itsellesi - voit halutessasi aina tilata omaa kirjaasi myös itsellesi. Tarvepainatuksen huomattava etu on, että tietynkokoista vähimmäispainosta ei tarvitse rahoittaa etukäteen, eikä sinulle ei kirjailijana aiheudu taloudellista riskiä. Kirjasta ei myöskään koidu varastointikustannuksia. Samalla tarvepainatus on ympäristöystävällinen tapa painaa kirjoja, koska hukkapainoksia ei synny.

Halutessasi saat kirjasi myyntiin myös kansainvälisisille markkinoille. Lisätietoja tästä maksuttomasta lisäpalvelusta löydät täältä.  

Palvelumme kirjasi julkaisun tueksi

Omakustanne ei tarkoita, että sinun on huolehdittava kaikesta itse. BoD tarjoaa monia eri palveluita, joita voit halutessasi hyödyntää julkaistaksesi kirjasi mahdollisimman ammatitaitoisesti. Valitse sinulle sopivat palvelut, oli kyse sitten tekstin viimeistelystä, kirjasi sisuksen taitosta tai kannen suunnittelusta. 

Olen kirjoittanut kirjani valmiiksi - mitä seuraavaksi tapahtuu?

Onko tekstisi jo korjausluettu ja/tai kustannustoimitettu. Suosittelemme ehdottomasti, että annat tekstisi ennen julkaisua ammattilaisen tarkastettavaksi, jotta tekstisi antaisi mahdollisimman ammattimaisen vaikutelman. Lisätietoja eri mahdollisuuksista löydät Kirjailijapalveluistamme. 

Suosittelemme myös, että mietit, miten toteutat kirjasi kannen. Kansi antaa kirjastasi tärkeän ensivaikuteman ja on oleellinen kirjan markkinoinnissa. Myös kannen suunnitteluun tarjoamme erilaisia palveluita kansisuunnittelupalveluidemme puitteissa.

Minkä toteutustavan voin valita kirjalleni?

Sivulta Toteutustapa löydät yhteenvedon kaikista mahdollisista vaihtoehdoista kirjasi toteutuksen suhteen. 

Miten teen PDF-tiedoston kirjatiedostojen lataamista varten?

Voit luoda PDF-tiedoston melkein mistä tahansa ohjelmasta, jota olet käyttänyt kirjoittamiseen ja toteutukseen. 

Miten teen e-kirjan?

Jos julkaiset painetun kirjan BoD Classic tai BoD Comfort-palvelun kautta, kuuluu samaan pakettiin e-kirjan julkaisu. Me huolehdimme painotiedoston konvertoinnista e-kirjaksi, joka on luettavissa kaikilla yleisimmillä e-kirjan lukulaitteilla ja e-kirjasi on saatavilla kaikista tärkeimmistä e-kirjakaupoista. 

Jos haluat julkaista kirjasi ainoastaan e-kirjana, valitse BoD E-kirja ja lataa ePub-tiedostosi järjestelmäämme. 

Miten valitsen kirjani ja e-kirjani ohjemyyntihinnan?

Kirjasi hintaan vaikuttaa valitsemasi toteutustapa, sivumäärä, värisivujen määrä sekä se, minkäsuuruisen kirjailijanpalkkion haluat itsellesi. Hintalaskurimme avulla voit laskea kirjallesi sopivan ohjemyyntihinnan ja testata, miten eri tekijät vaikuttavat hintaan ja palkkioon.

Suosittelemme, että valitset kirjasi hinnan niin, että se on kilpailukykyinen ja tyyppillinen kirjallisuuden lajille. Voit myös tutkia esimerkiksi verkkokaupoissa, mitä samantyyliset kirjat yleensä maksavat. Ota huomioon, että e-kirjan hinta yleensä on alhaisempi kuin painetun kirjan. 

Mistä kirjani on julkaisun jälkeen saatavilla?

Kirjasi tuotetieto lähetetään kirjatukkukauppojen, kuten Kirjavälitys ja Kirjastopalvelu, ja kirjakauppiaiden tietokantoihin ja se on näin kaikkien suomalaisten kirjakauppojen, verkkokirjakauppojen ja kirjastojen tilattavissa. Myös e-kirjasi on saatavilla niin suomalaisten kuin kansaivälisten jälleenmyyjien kautta, kuten Elisa Kirja, Ellibs, Amazon, Kobo, Google Play, Apple. 

Jos olet valinnut kansainvälisen myynnin, on kirjasi myynnissä myös USA:ssa, Kanadassa, Isossa-Britanniassa, Australiassa, Intiassa, Kiinassa, Brasiliassa ja Etelä-Koreassa. 

Miten kauan kirjani julkaiseminen kestää?

Nimekkeesi julkaisemiseen kuluva aika riippuu valitsemistasi palveluista. Jos julkaiset kirjasi BoD Fun- tai BoD Classic -palveluiden kautta myBoD-käyttäjätilin kautta, kestää vain noin kaksi työpäivää sen jälkeen, kun olet tehnyt toimeksiannon, kunnes kirjasi on saatavilla.

Jos olet valinnut BoD Comfort-palvelun, saat toimeksiannon tehtyäsi eli lähetettyäsi meille painotiedostot, noin kahden viikon kuluttua painetun mallikappaleen kirjastasi. Kun olet hyväksynyt mallikappaleen, kestää myös vain keskimäärin kaksi työpäivää, ennen kuin nimekkeesi on saatavilla.

Jos olet valinnut kirjailijapalvelumme kirjasi toteutukseen, kestää kirjaprojektin toteutus valitsemistasi palveluista riippuen noin kahdesta kolmeen kuukautta, minkä jälkeen se julkaistaan. Kaikissa tapauksissa voit heti julkaisun jälkeen tilata omaa kirjaasi itsellesi.

Julkaisun jälkeen kirjasi tiedot lähetetään kirjakauppojen ja kirjastojen käyttämiin tuotetietokantoihin. Se, miten nopeasti tiedot päivittyvät yksittäisten kauppiaiden tietokantoihin, on riippuvainen heidän omasta päivitystahdistaan. Esimerkiksi verkkokaupoissa nimekkeet ovat yleensä näkyvissä noin 1 – 2 viikkoa julkaisun jälkeen.

Kun kirjaasi tilataan kirjakaupan kautta, painamme ja lähetämme sen jopa vuorokauden sisällä.

Miten paljon saan kirjailijanpalkkiota?

Päätät itse palkkiosi suuruuden, sillä se on riippuvainen kirjasi ohjemyyntihinnasta, jonka päätät itse. Suosittelemme, että valitset kirjasi hinnan niin, että se on kilpailukykyinen ja tyypillinen kirjallisuuden lajille. Esimerkiksi muuttamalla toteutustapaa, voit vaikuttaa kirjasi hintaan ja palkkioosi. Suosittelemme, että palkkiosi on vähintään 10 %. 

Hintalaskurimme auttaa sinua hinnan ja palkkion laskemisessa. 

Mitä kirjan julkaiseminen maksaa?

Kirjasi julkaisukustannukset määräytyvät sen mukaan, minkä julkaisupaketin ja mitä lisäpalveluja mahdollisesti valitset. Lisätietoja julkaisupaketeista ja niiden hinnoista löydät sivulta Kirjailijaksi

Voinko teettää koevedoksen?

Jos haluat kirjastasi painetun kappaleen ennen kuin se menee kirjakauppamyyntiin, voit valita BoD Comfort-palvelun, jossa saat kirjastasi yhden painetun mallikappaleen ennen sen julkaisua. Näin voit halutessasi vielä vaihtaa toteutustapaa ennen kirjan julkaisua. 

Vaihtoehtoisesti voit erilaisia toteutustapoja testataksesi tehdä koepainoksen BoD Fun-palvelun puitteissa. Voit tilata kirjaa yhden kappaleen ja maksat ainoastaan paino- ja toimituskulut. BoD Fun-palvelun kautta julkaistut kirjat eivät mene kirjakauppamyyntiin. 

Miten toimin, jos haluan tehdä korjauksia jo julkaistuun kirjaan?

Jos haluat tehdä kirjaasi muutoksia tai korjauksia sen jälkeen kun se on jo julkaistu, voit tehdä sen Uusi painos-toiminnon kautta myBoD-käyttäjätilillä. Uudesta painoksesta aiheutuvat valitsemasi julkaisupaketin mukaiset kustannukset. 

Miten teen kirjaani tai e-kirjaani kannen?

Sinulla on eri vaihtoehtoja kannen toteutukseen. Monet kirjailijamme käyttävät maksutonta easyCover-kansityökaluamme, jonka voit valita myBoD-käyttäjätilillä toteuttaessasi kirjaprojektia. easyCover-työkalu mitoittaa kannen, kirjan selän leveyden ja leikkuuvarat automaattisesti antamiesi tietojen perusteella ja kanteen sijoitetaan vaadittava viivakoodi. 

Voit myös tehdä kannen itse, silloin mitoituksessa auttaa kansilaskuri

Kirjailijapalveluidemme puitteissa tarjoamme myös kannen suunnittelua. Lisätietoja löydät täältä

Kirjautuminen myBoD-tilille