Kirjailijakahvila

Suunnitteletko ensimmäisen kirjan julkaisua ja kaipaat neuvoja, miten se parhaiten onnistuu? Mietitkö esimerkiksi, miten myBoD-käyttäjätili toimii, mitä tarkoittaa julkaisumerkintä, mihin tuotetietoja tarvitaan tai miten kirjan myynti hoituu? Tai kaipaatko neuvoja ja lisätietoja kirjan toteutuksen suhteen: mitä eri vaihtoehtoja sinulla omakustantajana on kirjasi sisuksen taittoon tai ammattimaisen kannen suunnitteluun? Miten voit taata, että tekstisi on mahdollisimman luettavaa ja oikeakielistä? Haluatko vaihtaa kokemuksia ja saada vinkkejä, miten voit markkinoida omaa kirjaasi? 

Tule mukaan kirjailijakahvilaamme! Kirjailijakahvila on workshop, jossa keskustellaan kirjan julkaisemisesta omakustanteena yhdessä BoD:n asiantuntijoiden ja muiden omakustantajien kanssa. Kirjailijakahvilassa saat asiantuntevia neuvoja ja vinkkejä matkalle kirjasi toteutukseen, julkaisuun ja markkinointiin. Järjestämme virtuaalisen kirjailijakahvilan kolmesta eri aihepiiristä: kirjan julkaiseminen, kirjan toteutus ja kirjan markkinointi. Alempana sivulla näet kunkin workshopin seuraavan ajankohdan. 

Miten kirjailijakahvila käytännössä toimii?

Kirjailijakahvilamme järjestetään verkossa ja käytämme Teams-kokousalustaa. Tapaaminen kestää noin tunnista puoleentoista tuntiin kerrallaan. Osallistuminen on sinulle maksutonta, tarvitset vain verkkoyhteyden sekä tietokoneen, jossa on kaiutin ja mikrofoni (tai kuulokkeet, joissa on mikrofoni). Jos haluat, voit mielellään käyttää myös kameraa, niin näemme toisemme. Selaimena suosittelemme käyttämään Google Chromea ja Microsoft Edgeä. Jos käytät Teams-sovellusta älypuhelimesta tai tabletilla, sinun täytyy asentaa maksuton sovellus.  

Haluatko osallistua?

Se käy helposti: lähetä sähköposti osoitteeseen markkinointi@bod.fi ja kerro, mihin kirjailijakahvilaan haluat osallistua. Voit tietenkin osallistua myös useampaan tapahtumaan. Osallistuminen kirjailijakahvilaan on maksutonta

Vähän ennen tapahtumaa lähetämme sinulle osallistumislinkin sähköpostitse. Tapahtuma-ajankohtana klikkaa linkkiä, sen jälkeen sinua pyydetään automaattisesti selaimessasi hyväksymään mikrofonin ja kameran käyttö. Kun olet tehnyt sen, pääset virtuaaliseen odotushuoneeseen ja kutsumme sinut tapaamiseen. 

Lisätietoja Microsoft Teamsista ja tietosuojasta löydät täältä. 

Kirjan julkaiseminen

Kaikki kirjasi julkaisusta

maksuton

Miten myBoD-käyttäjätili toimii rekisteröitymisestä kirjaprojektin toteutukseen ja kirjatilaukseen? Mitkä ovat nimiösivut ja miksi niitä tarvitaan? Miten kirjan myynti BoD:n kautta toimii? Mitä kirjan julkaiseminen ylipäätään maksaa? Entä painetut kirjat? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saat vastauksen täällä. 

Mukana BoD:lta: Nadja ja Minna, BoD:n kirjailijaneuvonta

Seuraava kirjailijakahvila: 

Kirjailijakahvilat jatkuvat kesän jälkeen, tarkemmat ajankohdat ilmoitetaan myöhemmin.  

 

 

KIRJAN toteutus

Ammattimainen ilme kirjallesi

maksuton

Kirjan koko, fontti, tekstin ja kuvien asettelu - kaikki nämä vaikuttavat kirjasi taittoon ja lukumukavuuteen. Mitä tulee ottaa huomioon, jos teet taiton itse Word-tekstinkäsittelyohjelmalla? Miksi kirjan kansi on niin tärkeä? Mitä eri mahdollisuuksia omakustantajalla on kirjan kannen toteutukseen? 

Mukana BoD:lta: Mirka, taitto- ja kustannustoimituspalvelut

Seuraava kirjailijakahvila: 

ke 19.5.2021 alk. kello 19.00 TÄYNNÄ

Kirjailijakahvilat jatkuvat kesän jälkeen, tarkemmat ajankohdat ilmoitetaan myöhemmin.  

Kirjan markkinointi

Avain kirjasi menestykseen

maksuton

Jotta lukijat saavat tietää kirjastasi, on heidän saatava tietää siitä. Miten saat kirjasi lukijoidesi tietoisuuteen? Mitä eri markkinointikanavia voit käyttää?  

Mukana BoD:lta: Saara, BoD:n markkinointi ja viestintä 

Seuraava kirjailijakahvila: 

ke 5.5.2021 alk. kello 19.30 TÄYNNÄ

Kirjailijakahvilat jatkuvat kesän jälkeen, tarkemmat ajankohdat ilmoitetaan myöhemmin.  

Kirjautuminen myBoD-tilille